Sergio Ramos stao u odbranu Isca: Jedan je od najboljih na svijetu, šta više treba da uradi?



Veznjak Real Madrida, Isco, nalazi se već neko vrijeme na udaru kritike domaće javnosti. Iako u dresu Španije igra jako dobar fudbal, mediji bliski upravi Reala su uspjeli destabilizovati njegove partije u bijelom dresu najavama da klub sprema njegovu prodaju.

Navodno je i Zinedine Zidane prihvatio njegov odlazak, a dođe li zaista do toga da se Real Madrid odluči pustiti ga, za njegove usluge je Manchester City spreman ponuditi 75 miliona funti.

Ipak, kapiten Real Madrida Sergio Ramos uvjeren je da nije sve onako kako se čini, a svoja razmišljanja javnosti je prenio nakon pobjede Španije nad Argentinom od 6:1, u utakmici u kojoj je Isco postigao tri gola.

"Mogu samo reći da vjerujem da neko dobija informacije iz pogrešnih izvora. Ne znam kako razmišljaju ljudi u upravi, ali ako su imalo objektivni, vidjet će koliko je Isco značajan za ovaj klub. Igra sjajno za Španiju, igra sjajno i za klub, glupost bi bila prodati ga. Ja sam kapiten Real Madrida, želim klubu da ostane u vrhu i jednog dana kad trenutna generacija fudbalera bude u penziji. Isco je igrač koji će to omogućiti, siguran sam", kazao je Ramos.

Objavi komentar

0 Primjedbe