Sad je valjda jasno, Neymar saopštio razloge za odlazak?



Brazilski mediji kažu da ih ima pet, izgleda da se nije baš dobro raspitao prošlog ljeta...

Brazilski mediji i dalje insistiraju na tome da Neymar želi da napusti PSG.

Globo Esporte navodi da će on delegaciji PSG jasno saopštiti da nema namjeru da ostane, i da ima nekoliko razloga da napusti klub.

Prvi i osnovni je grubost rivala koji su mnogo slabiji. Statistika kaže da fauliraju šest puta na utakmici, gotovo duplo više nego u Španiji.

Također, sudije ga ne štite, potpuno je drugačiji kriterijum. Što ohrabruje protivničke ekipe da tuku. On već ima loš tretman, ali i reputaciju kod sudija, koje ne obraćaju pažnje na prigovore, uostalom zbog toga je već isključen ove sezone.

Brazilac je razočaran kvalitetom lige, pa iako Marseille, Lyon, Monaco igraju evropske kupove, sve to djeluje mnogo slabije nego u Španiji, nema velikih utakmica, mnogo se mečeva dobija lako, Neymar smatra da ne može da napreduje.

Uz to, tereni su loši, u Francuskoj par ekipa igra na vještačkoj travi, ali generalno, podloga je mnogo lošija nego u Španiji, infrastruktura koju imaju manji klubovi, ali i prihodi im ne dozvoljavaju da tu nešto više učine, opasnost od povreda je veća, mada čini se da je problem ipak prije svega u oštrini, čak i grubosti francuske lige.

Uz to, Neymar ne želi da putuje autobusom na mečeve, PSG to radi u većini susreta koji su bliže Parizu, dok Barcelona recimo uvijek ide avionom, osim u gradskom derbiju. Po njemu, to je loše, utiče na koncentraciju tima i nedostatak odmora poslije utakmica.

Ali, i dalje ne neizvjesno kako će Real skupiti novac za Brazilca, ako PSG ostane pri zahtjevu od 400 miliona eura. Morali bi da se odreknu četvorice ili petorice igrača, neke bi ponudili u razmjenu, kako bi smanjili cijenu, ali recimo Bale ne želi u Pariz, a i sa trampama uvijek ide teško, Real cijeni svoje igrače više nego što objektivno vrijede.

Saga se nastavlja, stvari će biti rješavane poslije Svjetskog prvenstva u Rusiji ove godine, iako španski mediji tvrde da će Perez probati da završi posao prije Svjetskog prvenstva, što djeluje malo vjerovatno.

Na kraju, sve ove stvari o francuskoj ligi su bile poznate i prije transfera, pa sada zvuče kao izgovori, nevjerovatno da nije znao kakav je kvalitet lige, ali i razlika u kvalitetu kada je stigao u Pariz. Uz to, mnogi vjeruju da je ovo bio samo jednogodišnji manevar jer nije mogao direktno iz Barcelone da pređe u Real Madrid.

Objavi komentar

0 Primjedbe