Real Madrid siguran protiv Girone koja je odigrala dosta hrabro utakmicu



Cristiano Ronaldo igra u velikoj formi.

Real Madrid već neko vrijeme Primeru koristi kao neku vrstu treninga za utakmice Lige Prvaka, jedinog takmičenja koje još mogu osvojiti.

Danas je na Santiago Bermabeu stigla Girona, koja u svojoj prvoj sezoni u Primeri ikada bilježi odlične rezultate i oduševljava sve poznavatelje španskog fudbala. Čak su u ozbiljnim kombinacijama za Europa Ligu.

Danas je protivnik bio Real Madrid i raspoloženi zvanično najbolji igrač svijeta Cristiano Ronaldo, a to je ipak prevelik zalogaj za simpatične Katalonce.

Madriđani su poveli u 11. minuti preko Cristiana Ronalda. Girona je, kao i obično, igrala vrlo hrabro i otvoreno, a to se isplatilo u 23. minuti kada Stuani pogađa glavom za 1-1 nakon loše reakcije Realove odbrane, prije svih Carvajala. 

Real Madrid je vodstvo povratio na početku drugog poluvremena. Cristiano Ronaldo je u 47. minuti pogodio za 2-1. Nakon toga, Real se nije osvrtao. U 59. minuti Lucas Vazquez je prvi put Realu donio vodstvo od dva gola razlike, a samo pet minuta Ronaldo natrčava na odbijenu loptu nakon velikog promašaja Benzeme, za ogromnih 4-1.

 Girona je do kraja uspjela samo smanjiti preko Stuanija u 67. minuti. Iako su do kraja imali više od 20 minuta i određenu terensku inicijativu, do novog gola nisu uspjeli doći.  To je Real kaznio još jednim golom za 5-2. Strijelac je bio rezervist u ovoj utakmici, Gareth Bale. 

To ipak nije bio konačan rezultat utakmice, jer je u 89. minuti Girona došla do 5-3. Cristiano Ronaldo ni tu nije stao, nego je, po uzoru na Salaha i Icardija i sam zabio svoj četvrti gol na utakmici u sudijskoj nadoknadi, za konačnih 6-3.

Objavi komentar

0 Primjedbe