Real Madrid pronašao zamjenu za Garetha Balea?



Velšanin bi narednog ljeta mogao da ide, a pojavile su se i informacije o tome ko bi mogao da ga naslijedi u Madridu.

Gereth Bale već duže muči muku sa povredama i nakon slabih rezultata Reala ove sezone, bivši fudbaler Tottenhama bi narednog ljeta mogao da promjeni sredinu.

Los Blancosima ostaje Liga prvaka, u takmičenju koje su osvojili prethodne dvije godine traže spas sezone, ali i u slučaju da po treći put zaredom podignu titulu, nema sumnje da nas na ljeto čeka velika rekonstrukcija na Santiaogo Bernabeu.

Upravo bi Bale mogao da donese veliki novac u kasu Madriđana, koji bi Realu omogućio da dovede što kvalitetnija pojačanja za narednu sezone, a kako prenosi Dairio Gol, Florentino Perez je već pronašao i zamjenu za fudbalera iz Velsa.


Naime, on je zainteresovan da u Real Madrid preseli reprezentativca SAD i fudbalera Borussije Dormtunda, Christiana Pulišića.

Ovaj momak, koji vuče korijene iz Hrvatske, spada u red najtalentovanijih fudbalera svijeta, mnogi klubovi prate njegov razvoj na Signal Iduna Parku, ali nema sumnje da bi velika ponuda Madriđana mogla da odbije konkurenciju i natjera Pulišića da se preseli na Santiago Bernabeu.

Ofanzivac Borussije Dortmunda ove sezone ipak ne blista, postigao je samo četiri gola i upisao tri asistencije na 32 upisana nastupa, ali kako ima samo 19 godina, jasno je da je pred njim blistava budućnost.

Objavi komentar

0 Primjedbe