Ponovo ista priča: Real Madrid želi vratiti igrača?



Real Madrid je ponovno požalio što je prodao igrača koji je mogao ostati u klubu. Događa se ista priča da ponovno vraćamo igrača kojeg smo prodali i sada moramo skupo platiti tu grešku.

Ove sezone, Real Madrid ima mnogo problema u napadu i to se osjeti na rezultati kluba ove sezone. Statistika kaže kako je Real Madrid prva ekipa po broju kreiranih prilika ove sezone u LaLigi, ali sve to nije imao tko jednostavno pospremiti u mrežu. Mariano, igrač kojeg je Real prošlog ljeta prodao u redove Lyona, trenutno je prvi napadač francuskog kluba i sada Madrid kreće u otkup njegovog ugovora.

Ranije danas smo pisali kako se Real Madrid namjerava riješiti Benzeme, a kao najbolja alternativa za francuskog napadača je Mariano Diaz, bivši igrač Reala, koji ove sezone bilježi fantastične brojke u redovima "Lavova" s Gerlanda.

Benzema ove sezone igra prilično loše, a sve to je navelo čelnike Reala da krenu u potragu za novom devetkom. Na početku sezone Real Madrid nije mogao računati na Ronalda zbog isključenja, a Benzema jednostavno nije mogao biti taj čovjek koji bi povukao Madrid s golovima, kao što to uvijek radi Ronaldo.

Ronaldo je s Benzemom veliki prijatelj i čini se kako on ne želi drugog igrača pored sebe u napadu jer dugogodišnja veza između Francuza i Portugalca je omogućila Realu da osvoji nekoliko titula uključujući i tri trofeja Lige Prvaka u četiri godine. No uprava Reala ne razmišlja na isti način.

U Madridu znaju da Benzena nije igrao na razini na prošle sezone, samo je tada klub imao u svojim redovima i Alvara Moratu, koji je gotovo uvijek kada bi igrao postigao golove i riješio utakmicu. Ove sezone, Borja Mayoral nije mogao napraviti isto, ali krivca u mladom Španjolcu ne treba tražiti, iako bi i on mogao napustiti Madrid na kraju sezone.


U Realu ne žele dovesti bilo koga, a priča se i o velikim imenima poput Kanea, Icardija, pa čak i Lewandowskog. No tada je došao prijedlog o tom da se u klub dovede igrač, koji zna gdje dolazi, koji zna što ga čeka u Madridu i naravno koji ima klasu, a takav je baš Mariano Diaz.

Napadač Lyone ove sezone u 27 utakmica u Ligue 1 broji 16 pogodaka i 4 asistencije. To je svakako jako dobra statistika za igrača, koji je prošao mlađe uzraste Real Madrida i sada se dokazao na većoj pozornici.

No transfer Mariana je povoljan za Real Madrid jer sigurno taj igrač ne bi koštao kao na primjer Harry Kane ili čak Mauro Icardi, a bio bi itekako dostojna zamjena za Karima Benzemu.

Činjenica je da Karim nije na zalasku karijere, ali Realu treba devetka koja postiže golove jer polako i Ronalda hvataju godine. No u konačnici, sve će na kraju ovisiti o samom Marinu, želi li od prve postave na Gerlandu, doći na Bernabeu, gdje bi mogao biti opcija za rotiranje.

Objavi komentar

0 Primjedbe