Odegaard potvrđuje da će u Real Madridu završiti predsezonu



Vezni igrač Real Madrida, Martin Odegaard, koji provodi sezonu 2017/18 u nizozemskoj i igri za Heerenveen, potvrdio je da će provesti ovo ljeto sa ostatkom prvog tima u Madridu prije nego što odluči o tome gdje bi trebao igrati 2018/19.

"Trudiću se najbolje da završim sezonu u dobroj formi za Heerenveen. Vratit ću se u Real Madrid tokom ljeta da bih s njima učinio cijelu predsezionsku scenu i onda ćemo vidjeti šta će se dešavati, još uvijek nije donijeta odluka o mojoj budućnosti ", rekao je Odegaard.

Izgleda da će Real Madrid biti zainteresovan za slanje Odegaarda na još jednu posudbu, ovoga puta u klub u španskoj La Ligi, gdje bi mogao da dobije relevantne minute kao početnik i u međuvremenu nauči više o takmičenju.

"Još jedan ugovor o posudbi? Moglo bi se dogoditi, ali ovo nije vrijeme za pričanje o tome. Uvijek sam govorio da je najvažnije igrati, a sve je oko pronalaženja tima gdje mogu igrati na najvišem nivou", dodao je norveški igrač, podrazumevajući da priznaje da bi bilo izuzetno teško igrati slejdeće godine sa Los Blancosima.

Odegaard je završio vrlo solidne performanse u Eredivisie-u tako da bi njegovo tržište moglo da dobije malo vuče tokom ljeta. Klubovi kao što su Real Sociedad, Betis ili Villareal mogu biti zainteresovani za takav mladi talenat.

Objavi komentar

0 Primjedbe