Odbija poći Modrićevim stopama: Xabiju Alonsu prijeti višegodišnja zatvorska kazna!



Xabi Alonso našao se na udaru španjolskih vlasti i prijeti mu osam godina zatvora zbog porezne prijevare!

Iako je inicijalni slučaj iz 2015. godine zatvoren nakon što je utvrđeno da nije počinio nikakav zločin, istraga je protiv bivšeg španjolskog reprezentativca ponovo otvorena, piše El Confidencial.

Xabija Alonsa terete da je sakrio prihode od marketinških prihoda (image rights) u periodu od 2010. do 2012., dok je igrao za madridski Real. Riječ je o iznosu od 4.9 milijuna eura. Tužitelji sad traže zatvorsku kaznu za nekadašnjeg nogometaša Reala, Liverpoola i münchenskog Bayerna u kojem je i završio svoju karijeru prošle godine. Bude li proglašen krivim, osim zatvorske kazne, čeka ga i kazna od osam milijuna eura!

Tužitelji ga optužuju da je koristio tvrtku smještenu na Madeiri i tamo knjižio svoje prihode od marketinga kako bi izbjegao fiskalnu kontrolu u Španjolskoj.

Alonso tvrdi da je nevin i odbacio je optužbe, a da ih je prihvatio, platio bi minimalnu kaznu i izbjegao zatvor. Nešto što su primjerice napravili Angel di Maria ili Luka Modrić.

Xabi Alonso je samo jedan u nizu nogometaša u Španjolskoj koji se našao pod istragom vlasti zbog porezne prijevare. Na udaru su bili i Cristiano Ronaldo, Messi, Coentrao, Falcao, Mascherano, već spomenuti Modrić i Di Maria...

Objavi komentar

0 Primjedbe