Ni David De Gea, ni Thibaut Courtois, Real Madrid poslao neodoljivu ponudu!



Na stolu detalji, sada je sve stvar tehnike, odnosno pregovaranja. Ali, kad Florentino Perez nešto želi, on to i dobije!

Real traži golmana, nije novost, ali neke mete su jednostavno izvan njihove orbite. Naime, De Gea će teško preći u Madrid, iako ima želju da se vrati kući, čak Mourinho prijeti otkazom, ako golman bude prodat. Uz to, navodnih 120 miliona koje traži United za golmana su previše i sračunati su na to da odbiju Pereza.

Courtois je bio druga opcija, ali njegove partije ove sezone, kao i Chelseajevi zahtjevi ne odgovaraju Realu, pa su se ohladili. Što se Oblaka tiče, teško je vjerovati da mogu da se dogovore sa Atleticom, a pisali smo mnogo puta, Donnarumma nije opcija zbog Raiole, Perez ne želi da ima ništa sa kontroverznim menadžerom.

No, prva meta se zna, Alison iz Rome.

Alisson Becker je momak o kome se priča, Real želi da ga kupi prije Svjetskog prvenstva gdje će biti prvi golman svoje zemlje, vidjet ćemo ga u duelu sa Srbijom.

Roma je odbila ponudu Napolija od 40 miliona eura, toliko je navodno želio da ga plati i Liverpool, ali Real je mnogo konkretniji.

Na stolu su 60 miliona eura, plus par bonusa, čisto da to bude najveći golmanski transfer u historiji, tačnije da padne onih 60 miliona koliko je Juventus platio Buffona prije 17 godina.

Sam Alisson bi dobio ugovor na pet sezona, ukupno 25 miliona eura, odnosno pet po sezoni.

U ovom trenutku, bivši golman Internacionala ima platu od milion i po eura, pa je sasvim jasno koji bi njegovi motivi bili, osim što ga zove najveći klub na svijetu. U Premier ligi bi dobio vjerovatno i veći novac, ali je Real zaista izazov.

Sa druge strane Roma bi ovom prodajom riješila sve probleme oko FFP, ne bi morala da prodaje Džeku, Strotmana ili Naingolana, a mogla bi dodatno da pojača tim tokom ljeta.

Ipak, na potezu su američki vlasnici i Monći, Brazilac je inače svojevremeno plaćen 8 miliona eura, pa je jasno koliki bi profit bio ostvaren na ovom transferu.

Objavi komentar

0 Primjedbe