Navijači Real Madrida su jasni: "Samo ne njih u četvrfinalu Lige prvaka"



Ima pravilo koje ih navodi na ovakve misli, ali želja da se ne gledaju je ipak obostrana...

Osjećanje bi moglo da bude obostrano, Massimiliano Allegri je rekao da želi da izbjegne Real i Barcelonu, a navijači Reala su jasni, samo ne Juventus.

O čemu se radi?

Jasno, Real je dobio dva finala Lige prvaka protiv Juventusa, ali je posljednjih nekoliko decenija redovno gubio kada se igralo na dva meča. Juve ih je izbacivao par puta u doba "Galaktikosa", dobio ih je prije par godina, kada je Morata izbacio svoj klub golom na Santiago Bernabeu.

Zbog toga navijači Los Blancosa zaziru od Italijana koji nekako znaju da igraju na dvije utakmice, iako je Real prošle godine u Cardiffu pokazao koliko je kvalitetniji.

Sa druge strane, oni drugi Italijani bi prijali, gotovo polovina navijača se u velikoj anketi "AS" se odlučila za Romu, koju procjenjuju kao najslabiju u četvrtfinalu. Zanimljivo da bi veći broj, vjerovatno zbog hajpa kakav je El Clasico želio Barcelonu prije Seville i Manchester Cityja, a poslije Juventusa, drugi najmanje željeni protivnik je Bayern, mada i tek svaki deseti bi htio da vidi sudar sa Liverpoolom koji je nepredvidjiv.

Objavi komentar

0 Primjedbe