MARCA: "Isco je veliki nesporazum"



Isco Alarcón je pogrešno shvaćen za Real Madrid. Bivši igrač Malage, uprkos tome što je bio ključni igrač u trijumfama prošle godine za Real Madrid, on nije u potpunosti shvaćen. Njega poštuju navijači, koji ne razumiju njegovu situaciju, ali Zidane mu nije pružio povjerenje i ograničenje koje mu je potrebno. U međuvremenu, MARCA je pokrenula brutalnu sezonu protiv igrača Real Madrida.

Za bijelu ekipu, Isco je od suštinskog značaja. Odlučujući, iako loše korišten u posljednje vrijeme, ima neviđen pritisak. Optužen je za loše igre Real Madrida: u lošoj formi, usporava utakmicu... 

Ovo opravdava njegove odsutnosti u startnoj formi, dok postoji još jedan igrač, Karim Benzema, o kome niko, ili vrlo mali broj, objašnjava njegovu lošu formu. Ali Isco nije važan samo za Real Madrid. Isco je od suštinskog značaja za Julena Lopeteguija u španskoj reprezentaciji. Za nacionalnog trenera, koji se i dalje sjeća njegovog briljantnog nastupa protiv Italije na stadionu Santiago Bernabéu.

Oni koji žele da vide odlazak Isca iz Real Madrida su iznenađeni. Isco ne može da napusti ekipu Real Madrida Možete se naći u boljoj ili lošoj formi, ali Isco je u timu Real Madrida bitan igrač. Sigurno će mu Zidane prije sljedećih utakmica i prije svega u Ligi prvaka pokušati dati povjerenje i dobar tretman, koji je dosad negirao.

Isco je veliki nesporazum. Ali je neophodan u Real Madridu i španskom timu. U sadašnjosti i u budućnosti.

Objavi komentar

0 Primjedbe