Luis Javier García Sanz je španjolski bivši profesionalni nogometaš koji je igrao na Svjetskom prvenstvu 2006 u Njemačkoj.

Luis Garcia zna kako je to predstavljati Španjolsku na Svjetskom prvenstvu kao krilo i vjeruje kako je nedavna forma Lucasa Vazqueza dokaz kako je zaradio da se nađe u reprezentaciji na Svjetskom prvenstvu u Rusiji koje će se igrati ove godine.

Bivši igrač Barcelone, Atletico Madrida i Liverpoola razgovarao je za Marcu, a mi vam donosimo neke njegove izjave koje su vezane za Real Madrid.

Ako Real Madrid osvoji Ligu prvaka, to uopće ne oduzima sjajnu sezonu Barcelone? Kao igrač, biste li radije osvojili Ligu prvaka u sezoni, ili dvostruku titulu ligu i kup?

"Teško je, mislim da to ovisi o potrebama, a stvar je da se Barcelona i Real Madrid uvijek bore za sve, pa kad propustite neki trofej drugoj momčadi onda će te se osjećati kao da ste ostavili nešto. Guardiola je osvojio šest trofeja u godini, tako da sada svi to traže. Očekivanja su vrlo visoka, siguran sam da će se Barcelona također pokušati boriti za Ligu prvaka, ali imaju i ligu i kup, za Real Madrid to je drugačije jer je sada liga nestala i oni će se usredotočiti na Ligu prvaka. Svi znamo da Real Madrid može dobro igrati, može igrati loše, može se spustiti do 10 igrača i oni će i dalje biti tamo i boriti se za taj trofej, jer su Real Madrid i Liga prvaka međusobno povezani."

Ima toliko talentiranih igrača, Iago Aspas, Suso, Vitolo, Jose Callejon, Lucas Vazquez i Marco Asensio. Koga biste željeli vidjeti da igra za reprezentaciju u Rusiji?

"Pitanje je hoćemo li igrati sa krilnim igračima, što je nešto što još ne znamo. Većinu vremena igramo s ljudima unutra. Mislim da Lucas Vazquez zaslužuje da se nađe na Svjetskom prvenstvu i zbog toga svaki put kad se uključio u igru, on je dao nešto, mislim da zaslužuje, nisam nacionalni trener i drago mi je što nisam jer je težak zadatak pokušati pronaći prave igrače. Mislim da Asensio i Vazquez zaslužuju šansu, Callejon je također postigao golove svake sezone u Italiji, a Iago Aspas je španjolski vrhunski strijelac u La Ligi, a na Svjetskom prvenstvu morate donijeti kralježnicu tima, one koje ste poznavali neko vrijeme, ali nakon toga, mislim da su najvažniji igrači koji su u dobroj formi."