Prema navodima Diario Gola, predsjednik Real Madrida i dalje razmišlja o prodaji svog igrača u redove "Topnika". Naime, Wenger nije zadovoljan sa učinkom svojih pojačanja, pa će novo potražiti u redovima Real Madrida.

Čini se kako predsjednik Real Madrida, Florenino Perez razmišlja o prodaji Karima Benzeme. Pisali smo kako je transfer Francuza iz Real Madrida sve izvjesniji, a čini se da je glavni kandidat za kupnju i dalje Arsenal.

Po priči španjolskih novina, bilo je tu nekih ponuda koje bi zadovoljile potraživanja Madrida u pogledu transfer otkupnine, ali Karim Benzema ne namjerava napuštati Europu, a ponude su stigle od kluba iz kineske prve lige.

Tih 70 milijuna funti bi zadovoljilo Pereza, no čini se kako Francuz ne namjerava napuštati Europu jer smatra da se i dalje može natjecati na najvišoj razini u nogometu.

Njegova forma ove sezone nije ni najmanje dobra. Zabio je tek 4 pogotka u 22 nastupa, a svi očekuju kako će Madrid ovoga ljeta krenuti u kupnju vrhunskog centralnog napadača ovoga ljeta. Kako bi dobio nešto novaca za potrošiti i kako ne bi po FFP-u upao u veliki minus, Perez želi unovčiti Benzemu, ali niti jedan klub nije voljan potrošiti 53 milijuna funti, koliko Perez traži.

Ako pogledamo povijest, Benzema se jako dugo povezuje s Arsenalom, no "Topnici" ne žele potrošiti više od 35 milijuna funti na francuskog internacionalca. U svojim redovima Wenger ima Welbecka, Lacazettea i Aubameyanga, ali oni nisu ono što klubu kao što je Arsenal treba.

Stoga Diario Gol navodi kako će Arsenal potražiti zamjenu za Lacazettea, koji se u prvoj svojoj sezoni nije uspio nametnuti Wengeru, a kao perfektnog igrača za to vide u Benzemi, iako će igrač Real Madrida zakoračio u tridesete godine.

Kada je 2009. godine Benzema došao u Madrid, Real je Lyonu platio 36 milijuna funti za napadača. Sasvim je sigurno da Perez želi barem nešto zaraditi i izvući na igraču koji je proveo gotovo 10 godina u Realu, te osvojio nekoliko trofeja Lige Prvaka u dresu najboljeg kluba na svijetu.