Juventus u velikim problemima pred utakmicu protiv Reala



Ždrijeb Lige prvaka nije bio naklonjen prvaku Italije, a Allegrija čeka još glavobolja.

Danas je objavljen ždrijeb za četvrtfinale Lige prvaka, a u ovoj fazi takmičenja će se sastati finalisti iz prethodne sezone, Juventus i Real Madrid.

Juventus je uz dosta muke uspio da se plasira među najboljih osam ekipa, Tottenham je u Torinu izvukao 2:2, ali je Juventus zahvaljujući većem iskustvu na Wembleyu uspio da slavi i izbori plasman u narednu fazu takmičenja.

Imali su kadrovskih problema i u duelu sa Spursima, ali ih vjerovatno još veći očekuju pred duel sa Los Blancosima. Naime, zna se da su Cuardado i Bernardeschi povrijeđeni i veliko je pitanje da li će biti spremni za prvi meč, koji je zakazan za 4. april.

Pored njih dvojice, koji su pod znakom pitanja, Allegri definitivno neće moći da računa na dva vrlo bitna igrača. Miralem Pjanić i Mehdi Benatia neće moći da pomognu svome timu protiv Reala u Torinu, jer će odrađivati suspenziju zbog žutih kartona.

Benatia ima odličnu sezonu, jako dobro je zamijenio Leonarda Bonuccija u zadnjoj liniji, dok je Pjanić jedan od ključnih igrača ekipe i nema sumnje da će se njegovo odsustvo itekako osjetiti u redovima aktuelnog prvaka Italije.

Objavi komentar

0 Primjedbe