Isco, igrač koji usporava igru Real Madrida



Ako neki kažu da Isco usporava igru, pa ako ju stvarno usporava, onda je usporava. Možda to i jeste slučaj s Real Madridom, ali definitivno nije s nacionalnom vrstom.

Kada igra za Španjolsku, on tada ekipi daje dinamiku, dodatni pogon, ekipa napreduje u svojoj igri, on njihovu igru obogaćuje. Jednostavno ne može biti da igrač koji toliko vrijedi za svoju nacionalnu vrstu ne može donositi isti učinak i u svom klubu.

Već tri godine ja se lomim govoreći kako Isco treba igrati bliže golu, kako Isco treba biti igrač koji neće imati obavezu kod 16erca, koji će igrati prema naprijed... Ako ja, kao početnik u trenerskim vodama (a prije tri godine kao puki amater, navijač Reala) vidim to, kako to ne može vidjeti Zidane? Kako to vidi Loptegui?!

Ako ćemo iskreno, Isco bez ikakvih problema mora imati svoje mjesto u Realu. Po meni, on ne treba čekati da se Gareth Bale ozlijedi da bi igrao, a da ne spominjem Benzemu kojeg bi ja automatski izbacio iz postave i stavio Isca na lažnu devetku. Pa tko god da se ljutio...

Kada su ti igrači zdravi (ne moraju biti u formi), tada Isco ne igra.. A u Španjolskoj je ključan element reprezentacije, stoga očigledno nešto ne odgovara u redovima Los Blancosa kada ne mogu od Isca izvući ono najbolje jer on je pokazao da ima potencijala, što u prijevodu znači da to Zidane i ekipa ne znaju napraviti.

I sada kada je cijela momčad Real Madrida samo proigrala, iako je to stvar samo nekih igrača, a ne svih, odjednom je Isco taj koji usporava igru, a Karim Benzema se pretvorio u Usaina Bolta!

Ono što je Isco pokazao protiv Njemačke, a potom protiv Argentine je virtuoznost, koju Benzema (uz dužno poštovanje prema njemu i prema svima koji ga obožavaju) nikada neće moći prikazati. On je igrač koji svakoj ekipi može dati tone samopouzdanja.

Neki dan smo mogli čitati o tom kako se Isco žali na nedostatak pouzdanja kojeg dobiva od trenera, pa su se našli neki "stručnjaci" koji su rekli kako Real Madrid igra direktan nogomet, pa se Isco ne snalazi...

A KAKO DA SE SNAĐE KADA MU JE ULOGA DRUGAČIJA?! KADA IGRA DALEKO OD GOLA?!

Španjolska igra isto tako direktan nogomet, samo na drugačiji način, a to se daleko lako vidjeti protiv Argentine. Kako Isco tada nije usporio igru?! I da, reći ćemo kako je to bila tek prijateljska utakmica i Argentina je igrala bez Messija, recite što god želite, ali to nije rezultat 2:0 ili 3:0, to je 6:1!

I dalje, tu utakmicu (koju sam pogledao od početka do kraja) ja nikada neću zaboraviti, neće ju zaboraviti ni Španjolska, a ni Sampoli i njegova Argentina!!!!

Objavi komentar

0 Primjedbe