Igrač Real Madrida odbio Arsenal i Manchester United da bi se pridružio Cityju za 75 miliona funti



Hoće li Real Madrid izgubiti svoju zvijezdu?

Ako se vjeruje najnovijim izveštajima The Sun, Pep Guardiola planira da napadne Real Madrid ovog ljeta u nadi da će dovesti talentovanog veznog igrača Iscoa. Za madridsku zvijezdu navodi se da se zalaže za prelazak u City uprkos interesima Manchester Uniteda i Arsenala.

Španski internacionalac je dva put odbio City da bio ostao u Real Madridu, ali sada misli da je spreman napustiti španjolsku u nadi da će igrati kod Guardiole.

U slučaju da niste znali...


Isco je dugo povezan sa odlaskom iz Madrida, nakon što nije uspio da zadrži mjesto u klubu pod tri menadžera, uključujući i Francuza koji je bio instrument u njegovom dovođenju u Los Blancose.

Španac je nastupao i nestao je u više navrata na važnim mečevima, što je dovelo do toga da Zidane slabije koristi veznog igrača. Nedavno je Iscou u ligaškom meču protiv Espanyola trebalo 28 sekundi da napusti teren nakon što je zamijenjen, čime je bilo očigledno nezadovoljstvo.

Najbolji klubovi u Premier ligi, uključujući Manchester United, Arsenal i Liverpool, takođe kažu da su zainteresovani za dovođenje talentovanih igrača u Englesku. Isco je sada, kako se izvještava, priključio Pep Guardioli u Manchester Cityju.

Nevjerovatno talentovani fudbaler je ispunjen potencijalom, a svi su vidljivi. On je jedan od najperspektivnijih srednjoškolaca u španskoj utakmici od kada je došla posljednja serija talentovanih veznih igrača - Iniesta, Xavi i Silva...

Manchester City, u međuvremenu, propustio je svoje najočekivano potpisivanje zimskog transfera i izgubio Sancheza od svojih susjeda u Manchesteru. To znači da bi City trebao ponuditi 75 miliona funti za igrača Real Madrida

To bi trebalo biti dovoljno da se Isco dovede sa Santiago Beranebeu stadiona, iako u njegovom ugovoru postoji klauzula o oslobađanju od 700 miliona eura.

Vjerovatnoća glasine / Ocjena - 7/10

Teško je zamisliti da je Isco u Realu sljedeće sezone jer obje strane nisu uspjele da uspostave obostrano korisni odnos. Nakon toga, ne može se sigurno tvrditi da City već ima svog igrača, s obzirom na interesovanje koje će vjerovatno privući igrač iz drugih najboljih klubova u Evropi.

Objavi komentar

0 Primjedbe