Hugo Sanchez - legendarni napadač Real Madrida



Real Madridov Quinita del Buitre 80ih godina prošlog stoljeća imao je golgetera koji je došao kao šlag na tortu prekrasne "bulid-up" igre, a njegovo ime je Hugo Sanchez.

Ramon Mendoza je Meksikanca doveo iz Atletico Madrida (ljutog gradskog protivnika Reala, posebice u to vrijeme), a on je postao jedan od najboljih napadača, koji su ikad igrali u klubu.

On se može usporediti s Cristianom Ronaldom jer je osvojio 5 Pichichija (1 u Atleticu). U sezoni 1988/89 zabio je 38 golova, što se u to vrijeme smatralo nečim nesvakidašnjim i izvanrednim, te se tako izjednačio po broju pogodaka kojih je postigao Telmo zarra u sezoni 1950/51 za Athletic Club.

Golove koje je postigao Sanchez u sezoni 1988/89 došli su svi iz prvog dodira, bilo lijevom ili desnom nogom, a bio je specijalist i za "škarice", te je posebno upamćen njegov pogodak Logronesu.

Sanchez je došao do Zlatne Kopačke u sezoni kada je ekipa predvođena Johnom Toshackom postavila rekord po broju zabijenih golova u LaLigi (107), koji je trajao sve do sezone 2011/12, kada je Mourinhov Real Madrid postigao 121 pogodak.

On je jedini igrač u LaLigi, koji s di Stefanom i "Brujom" Quinijem je osvojio 5 Pichichi nagrada. Rekord po broju osvojenih Pichichija drži Telmo Zarra (6). Ronaldo u tom pogledu ima tri, a Leo Messi 4 trofeja.

Nažalost svoju fantastičnu golgetersku formu nije mogao ispratiti u posljednje dvije sezone zbog problema i ozljeda ahilove tetive. U posljednjoj sezoni je odigrao tek 8 ligaških utakmica, pa je Bernabeu napustio sa 164 ligaška pogotka, te je u 240 utakmica ukupno postigao 208 golova što ga postavlja kao 7. na listi najboljih strijelaca najboljeg kluba na svijetu.

Objavi komentar

0 Primjedbe