Gareth Bale odlazi iz Real Madrida?



U ovom trenu Bale je 10.000 kilometara udaljen od Valdebebasa, ali metaforički rečeno njegova udaljenost od Kluba je vjerojatno i dalja. Jednostavno je nemoguće ne primijetiti koliko se Bale zapravo udaljio od stručnog osoblja, pa od svojih suigrača, navijača, a onda i od cijelog Kluba.

Zapravo, ako malo bolje razmislimo, prošlo je jako dugo vremena kako je Bale posljednji put bio sigurni starter u Realu. Igrao je kada god se osjećao dobro i to je na određeni način držalo dobru dinamiku u Klubu. No morao je imati dobre odnose sa suigračima.

Ukratko, to je ono s čime ej zaradio takav status u momčadi Real Madrida.

Prije nekog vremena govorilo se kako je Bale sve ozljede ostavio iza sebe, trebao je ponovno biti igrač kojeg bi svi prepoznali iz ranijih dana. Prvi koji je u to vjerovao bio je Zidanea, ali čini se da to više nije slučaj. I francuski stručnjak na klupi Reala je izgubio vjeru u Velšanina i očiglednu mu smeta stav kojeg ima Gareth.

DELIKATNA SADAŠNJOST

Španjolski list Marca je bila prilično uvjerena da se nešto događa oko Balea, posebice na dan 22.02.. Pisali su kako je Velšanin ostao bez ikakvih kredita u Realu i kako će narednog ljeta biti jedan od prvih igrača koji će napustiti Bernabeu. Govorilo se kako je klub već odlučio, a ta odluka je bila prodati Balea.

Bale više nije ni sjena onog igrača koji je došao u Madrid i ovo definitivno nitko nije očekivao u klubu. Zapravo, on je jedan od rijetkih igrača koji nisu postali bolji od vremena kako su stigli u Madrid. U Madrid je stigao nakon što je u prethodnoj sezoni zabio 26 pogodaka za Tottenham, no u narednim sezonama u Realu, on nije uspio popraviti svoj broj golova kroz sezone.

Ako se budućnost za Balea i čini jasnom, sadašnjost je prilično delikatna. Ova dva mjeseca do kraja sezone mogla bi biti jako duga jer on svoju situaciju neće tek tako lako promijeniti, osim ako radikalno ne napravi zaokret u svemu (ponašanje i igre).

MA ON JE VEĆ BACIO RUČNIK

Ono što se nekako da naslutiti jest da je Bale već bacio ručnik i ne namjerava ga povući, da je jedina stvar o kojoj ove sezone razmišlja je njezin završetak i odlazak iz Madrida. Lucas i Asensio su sada ispred njega u poretku startera, a da stvar bude gora, Velšanin izgleda kao da ga za to uopće nije ni briga.

Stječe se dojam kako ga uopće nije briga i kako je potpuno raskinuo sve veze sa svima u klubu otkako je izgubio početno mjesto. Istina je da on nikada nije bio toliko u grupi, ali sada je odvojeniji nego ikad prije.

Njegov najbolji prijatelj je njegov mobitel i čini se kako kada nema trening jedino s čim se druži jesu društvene mreže. Zidane isto tako nije sretan zbog njegovog stava na terenu, iako to on nikada neće reći javno, sasvim je jasno da mu to govori privatno. Zapravo Zidane uopće nije zadovoljan s njim i to je sasvim jasno, a svi vjeruju kako će iskoristiti to kao što je prošle godine to iskoristio s Pepeom i Jamesom.

PODRŠKA CRISTIANA RONALDA

Neki od Baleovih suigrača pokazuju solidarnost s njegovim slučajem. I baš je Ronaldo taj koji je u nekoliko navrata na treninzima pokušavao razgovarati s Baleom i nekako ga približiti grupi. Od ovog trena, pa sve do kraja sezone trebat će cijelu momčad, no pitanje koje se nameće je želi li to stvarno i sam Bale?!

Istina je da se veliki dio krivnje za ovo sve može svaliti na ozljede koji se nikako ne može riješiti, koje ga kažnjavaju tokom cijele sezone bez nekog razloga.

PSG, EIBAR I GIRONA

Da, Zidane će nastaviti koristiti Balea, ali on nikako nije zadovoljan s njegovim nastupima. On je očekivao više od Balea protiv PSGa na Parku Prinčeva, kao i protiv Eibara, pa i protiv Girone. U posljednjoj utakmici postigao je pogodak, no zbog takvih nastupa i takvog stava, sasvim je jasno da će ostati na klupi u važnijim utakmicama. Zapravo, ni Bale ni Zidane nisu sretni. Bilo kako bilo samo je sigurno da Francuz cijeli konflikt s Baleom upravlja jako dobro.

 "Bale u bilo kojem trenutku može riješiti utakmicu." - rekao je Zidane i sada čeka 6. mjesec kako bi riješio pitanje statusa Bale u momčadi.

POSLJEDNJE OZLJEDE

Posljednji put kada je Bale ležao zbog ozljede bilo je između 9. i 11. mjeseca prošle godine. To je bio početak udaljavanja od trenerskog osoblja, koji nije bilo najsretnije na koji način se Bale nosi s cijelim procesom oporavka. Zizou je uvijek bio strpljiv sa svojim igračima i uvijek im je dao i više vremena za oporavak, bez obzira na to koliko su bili važni u nekim periodima, no uslugu mu definitivno nisu napravila Baleova konstantna putovanja i igre za Wales.

Bale svakako treba ponovno razmisliti o svemu ovom, ali stvari su zaista jako komplicirane.

Objavi komentar

0 Primjedbe