Daily Mirror: Mohamed Salah je odlučio da odbije transfer Real Madrida zbog šefova Liverpoola koji su spremni dati Egipćaninu ugovor vrijedan 200.000 funti sedmično



Salahova prva sezona na Anfieldu je uhvatila u oči giganta Real Madrida, ali je spremaa da ostane u Liverpoolu.

Mohamed Salah će ostati u Liverpoolu čak i ako Real Madrid pošalje ponudu.

Šefovi Liverpoola su spremni da mu ponude novi ugovor vrijedan 200.000 funti nedjeljno nakon prve zapanjujuće sezone na Anfieldu.


Liverpool je svjestan namjera španskog giganta da se ove godine ponovo izgradi sa nekim zvijezdanim potpisima, a Salah je visoko na njihovoj listi.

25-godišnjak je rekao: "Sviđa mi se Premier liga. Odgovara mom stilu i volim da igram ovde."

Salah, za razliku od Philippea Coutinhoa koji je očajnički želio da se priključi Barceloni, neće biti iskušenja da se pridruži La Ligi.

Poslije napuštanja Chelsea i obnove karijere u Rimu, Salah želi da se dokaže u Premier ligi i rekao je prijateljima da ostaje u Engleskoj.

To će biti veliki podsticaj Liverpoolovom šefu Jurgenu Kloppu, koji već planira da izgradi napad sljedeće sezone, oko egipatske zvijezde sa 36 golova.


Nekoliko zanimljivosti vezano za Mohameda Salaha:

- Kao igrač Bazela nije želio da pruži ruku nijednom od fudbalera Makabija iz Tel Aviva na početku meča kvalifikacija za Ligu šampiona. Razlog je odnos Izreala prema njegovoj braći u Palestini.

- Na svadbu je pozvao cijelo svoje selo.

- U Fiorentini izabrao broj 74 simbolom posvećenim broju žrtava u Port Saidu.

- Kada mu je lopov opljačkao kuću, odbio je da podigne krivičnu prijavu već mu je našao posao i danas taj čovjek pošteno živi.

- Odveo je Egipat na Svjetsko prvenstvo a kada su mu nudili vile, auta on je odbio i rekao da se novac podijeli narodu.

- Poslije svakog gola padanjem na sedždu zahvaljuje Bogu na onome sto jeste.

Objavi komentar

0 Primjedbe