Španjolska ponovno ima vrlo talentiranu generaciju, a najviše od svih se ističe Marco Asensio. To je igrač koji može sve navijače podignuti na noge i kreirati ozbiljne opasnosti po gol protivnika.

Iako ima tek 22 godine protiv Argentine je pokazao svoju klasu. Odigrao je punih 90 minuta, a Španjolska je na Wandi Metropolitano savladala Sampaolijevu ekipu sa 6:1. U remiju protiv Njemačke (1:1) prošlog tjedna, Asensio je ušao umjesto Davida Silve u drugom dijelu utakmice.


"Nisi vidio nikog kao što si ti još od Messija." - u jednom navratu je Zidane rekao bivšem igraču Mallorce.

Španjolska nikad nije imala takvog igrača, koji bi s toliko talenta i brzine mogao proći svog protivnika, dok u potpunosti zadržava kontrolu nad loptom. Marco je definitivno jedinstven sa svojim kvalitetama i mora se paziti na njegov razvoj kako bi mogao dosegnuti maksimalnu točku svojim mogućnosti.

Asensio je na dobrom putu da postane superzvijezda, a svoju klasu je pokazao protiv Argentine. Tu je pokazao svoju brzinu, pokazao je mnogo ponovljenih prodora po boku, ali i tu posebnu sposobnost da se sa svim svojim suigračima povezuje jako dobro. To je radio izvrsno i s Iscom i s Diegom Costom.

Čini se kako bi igrač Real Madrida mogao igrati veliku ulogu u dresu reprezentacije u Rusiji. I protiv Njemačke je pokazao kako može igrati na više pozicija jer nije igrao na krilu nego je igrao ulogu Davida Silve. Julen Loptegui ga je rotirao posvuda, od krilnih pozicija (s jedne i druge strane) do pozicije centralnog ofenzivnog veznog.

Malo je igrača koji u tom stilu mogu tako pretrčati svoje čuvare, no Asensio pokazuje da to zna i da to voli raditi.

Čim vrati loptu u svoj posjed, jedino što ima u glavi je pogodak i kontra napad, a to nam najbolje može posvjedočiti sam Mascherano!