Cristiano Ronaldo i nedostatak poštovanja prema Neymaru



Cristiano Ronaldo je definitivno u fantastičnom nizu u pogledu pogodaka, koji su čak izvanredni i za njegove standarde. Da, mada je to čudno jer je on čovjek koji je postigao 443 pogotka za Real u 429 nastupa.

Od prvog mjeseca ove godine postigao je 21 pogodak u 11 utakmica i sada ih ima 37 u 35 nastupa. Real Madrid se vratio u život preko njegovih golova, a oni su ponovno zastrašili kompletnu Europu, posebice ako se usporedi prvi dio sezone Reala i Ronaldov golgeterski post.


Uz standardne ciljeve koje ima, a to je osvajanja LaLige, Lige Prvaka, trofeja Ballon d'Or i naslova Pichichi, on ima još jedan cilj koji želi ispuniti i tako se dokazati svima. Želi pokazati kolika je bila greška otpisati ga i reći kako treba biti zamijenjen s Neymarom.

Tu je došao na red za raspravu i njegovo produženje ugovora. Sada ponovno pokazuje svima zašto je zaslužio novi, bolji ugovor s Realom. Takvi ciljevi su samo gorivo koje hrani njegovu nezasitnu želju za natjecanjem, a to je točka u kojoj se sastaju svi nogometni genijalci, to je točka na kojoj se on bori s Messijem.

Ronaldo se osjećao izdanim od strane kluba kada su mu rekli da neće na kraju prošlog ljeta obnoviti ugovor s njim, iako mu je ta stvar bila obećana nakon finala u Cardiffu prošle godine u šestom mjesecu.

Nakon što se stvar dodatno "nabrijala" s povećanjem Messijeve plaće i s rekordnim transferom Neymara u PSG, gdje prvi zarađuje 45, a drugi 35 milijuna eura na godinu, Realova sedmica smatra da je njegovih 23 milijuna jednostavno manjak poštovanja od strane kluba prema njemu.

Čini se da ga najviše vrijeđa ta razlika u plaći jer je upravo on osvajač tri od četiri posljednje Zlatne Lopte. Da, i ovdje se definitivno radi o poštovanju, a ne o novcima jer on tako i tako ima zaista mnogo novaca, stvar je striktno prestiža.

Zaista je za Ronalda bila udarna činjenica da u trenucima dok on prolazi zaista teške stvari, počevši s lošim partijama, onda nemogućnošću zabijanja golova, klub jednostavno ne želi obnoviti ugovor s njim. No na sreću s naše strane lako je razumjeti obje strane.

Ronaldo je zbog svojih postignuća tražio bolji ugovor, a klub se i dalje premišlja koliko je pametno Ronaldu dati novi ugovor, odnosno igraču kojeg čeka pad jer ima 33 godine i to je sasvim normalno. Znamo da kada pričamo o sportu na najvišoj razini, onda tu nikako ne možemo govoriti o sentimentalnostima.


No stvar koja je to sve malo i više zakomplicirala je ta da Real želi dovesti Neymara za 300 milijuna eura, a možda i više u svoje redove. I da bude "još bolje", dobio bi istu plaću kakvu sada trenutno prima u PSGu. I onda bi se Ronaldo i tu ponovno našao u problemu jer bi primao 12 milijuna eura manje po godini od Neymara.

Sada možemo sa sigurnošću reći kako je Ronaldo ostao vjeran svojoj mantri, gdje on sa svojim nastupima i golovima radi na uvjeravanju ljudi koji bi trebali donijeti odluku oko ranije napisanog spora. I čini se kako će klub stvarno na kraju sezone sjesti i pokušati s Ronaldom dogovoriti nove uvjete jer je jako važan za Real Madrid.

Govori se o novom ugovoru od 28 ili 30 milijuna eura na godinu plus određeni bonusi. Nadalje, Ronaldo ima podršku Zidanea, koji je nedavno izjavio kako ne može zamisliti klub bez portugalskog napadača. I koliko god Real želio dovesti Neymara u svoje redove, isto tako ne mogu zamisliti sliku Real Madrida bez Cristiana Ronalda.

Objavi komentar

0 Primjedbe