Chelsea sve bliži pristanku, trampa sa Realom?



Izgleda da planiraju velike promjene, ovo bi mogao da bude ključ za ljeto...

Izgleda da se Chelsea odriče Edena Hazarda, ne svojevoljno, ali sve su veće šanse da Belgijanac neće produžiti ugovor. Ako ekipa ne završi u top 4, on će otvoreno tražiti odlazak iz kluba, a čini se da bi Florentino Perez mogao da zadrži Zidanea, upravo jer je on najveći motiv za Hazarda da dođe u Primeru.

Chelsea će probati da izvuče najviše iz ovog transfera, prije svega kada je novac u pitanju, vjeruje se da suma od oko 180 miliona eura može da pomogne engleskom klubu da obnovi tim, ali također, pristali bi da dio paketa budu Asensio i Isco. Pogotovo ovaj prvi zanima "Plavce", i on sam bi htio da napusti Real. Naime, Asensio smatra da bi dolazak još neke velike zvijezde dodatno smanjio njegove minute.

On traži garancije, ali i veću platu, ima ugovor do 2023. godine. Zidane je nespreman da ga se odrekne, međutim, ako Hazard bude na stolu, uz neizvjesan odlazak Garetha Balea, čini se da će morati da se odrekne talentovanog igrača.

Također Asensio ne vidi svoje mjesto u timu ako odu i Bale i Benzema, jer će Ronaldo, Hazard, ali i eventualno novi napadač, spominje se Lewandowski imati prednost. Ako bude igrao sa trojicom u napadu, ponovo će mladi Španac biti samo prva rezerva.

U svakom slučaju, odluka je na Realu koji će značajno promijeniti tim, tačnije planira dovođenje par velikih zvijezda, novog golmana, ali i još jednog štopera.

Sa druge strane Chelsea će tražiti novog trenera, vidjet ćemo šta će se dešavati sa najavljenim promhenama u timu, mogli bi skupo da prodaju Marcosa Alonsa u Manchester United, ali i da dovedu nekolicinu mlađih igrača i započnu proces renoviranja ekipe.

Objavi komentar

0 Primjedbe