Butragueño: "Juventus ima pobjednički mentalitet i morat ćemo odigrati dvije fantastične utakmice"



Direktor Institucionalnih odnosa Real Madrida, Emilio Butragueño, govorio je o četvrtfinalnoj utakmici protiv Juventusa u Ligi prvaka: "Bit će teško. Juventus je izbacio Tottenham gdje je Engleska ekipa bila superiorna za ogromnu većinu. Ipak su imali karakter i hrabrost da se kvalifikuju, što puno govori o njima, o konkurentnoj prirodi i njihovom pobjedničkom mentalitetu, a prošle godine smo igrali finale protiv njih i savršeno se poznajemo."

"Vjerujemo našim ljudima i našim igračima koji su još jednom pokazali za šta su sposobni protiv PSG-a. Uzbuđeni smo i poštujemo Juventus, koji su opasni tim sa talentovanim igračima, morat ćemo biti u najboljem slučaju, biti veoma blisko i mi ćemo morati da odigramo dvije fantastične utakmice."

"U teoriji, igrajući drugu utakmicu kod kuće čini se prednost, ali protiv PSG-a smo odigrali prvu utakmicu odlično i već smo se kvalifikovali na Santiago Bernabeu. Važno je da odigramo dvije sjajne utakmice."

"Liga prvaka? Ovo je specijalno takmičenje za nas, imamo veoma duboku vezu sa Ligom prvaka koju moramo koristiti u našu korist, ali to je takmičenje u kojem će protivnici kazniti bilo kakvu grešku zbog svog kvaliteta. Obratite pažnju na svaki detalj, to je 180 minuta, kada morate biti upozoreni na sve. Nadamo se da smo inspirisani i sposobni da uživamo kao i naši fanovi."
"Prvo moramo igrati ove dvije utakmice koje će biti jako teške. Sjećam se posljednjeg ždrijeba u kojem su mnogi mislili da Madrid neće uspjeti, ali mi smo ovdje u četvrtfinalu i borimo se za polufinale, finale je daleko još uvijek."

Objavi komentar

0 Primjedbe