Barcelona izgubila u borbi sa Real Madridom



Barcelona i Real Madrid imaju oba pitanja u odbrani, ali izveštaji tvrde da je ovaj drugi osvojio transfer bitku za vrhunski španski talenat ovog ljeta.

Katalonci još uvijek nisu pronašli dostojnu zamjenu na desnoj strani nakon što je otišao Dani Alves, a Real Madrid nema zamjenu za Danija Carvajala.

To je videlo kako igraju igrači na poziciji na desnoj strani da pokušaju da popune prazninu kada španski internacionalac nije bio dostupan, pa je to postalo prirodno područje koje bi Zinedine Zidane želio da obradi.


Prema riječima Don Balona, kako je izvijestio The Express, oba španska giganta postavila su svoj pogled na desnog beka Real Sociedada, Alvara Odriozola, ali je Real Madrid taj koji su ovoga ljeta pobijedili u utrci za 22-godišnjaka koji je u ugovoru objavio klauzulu o oslobađanju od 40 miliona eura.

Odriozola je upisao 35 nastupa na svim takmičenjima ove sezone, postigao gol i pružio četiri asistencije kako bi pokazao da može imati i ofanzivan uticaj.

Sada može dobiti priliku da pokaže svoj kvalitet na potpuno novom nivou, a Madrid je rekao da je uvjeren da će se dogovoriti, dok Don Balon dodaje da je Lionel Messi upoznat sa situacijom koja zaista nije bitna previše ili ima uticaja na ishod.


Ako bi se potez materijalizirao u glavnom gradu, to će svakako dati Carvajalu motivaciju kako bi se osigurao da ostaje najbolji izbor na  SantiagoBernabeu.

Objavi komentar

0 Primjedbe