Tri razloga zašto Karim Benzema ne bi trebao igrati: Tri razloga zašto Karim Benzema treba igrati

Real Madrid, možemo reći, spreman dočekuje PSG u osmini finala Lige Prvaka, u ovu srijedu nošen na krilima visoke i uvjerljive pobjede protiv Real Sociedada. 



No, jedan igrač je jedini ostavio loš utisak na utakmici, a to je Karim Benzema.

On je isto tako postigao "hat-trick" tako što je promašio tri zicera, a onaj posljednji na kraju je isprovocirao publiku da mu počne zviždati. No čini se kako će Zidane i dalje nastaviti vjerovati svom zemljaku.

Postoje razlozi zbog kojih možemo vjerovati da će devetka Real Madrida proraditi upravo u srijedu navečer protiv PSGa, ali postoje i oni drugi, koji govore da Karim treba ostati na klupi.

Pa najbolje da pogledamo sve argumente.

NJEGOVE GREŠKE PRED GOLOM!

 - Kao što smo napisali ranije, protiv Sociedada je imao tri čiste prilike za postići pogodak, no on nije uspio niti jednu priliku pretvoriti u zgoditak.

I ovo nije prvi put da je Benzema promašio čiste prilike pred protivničkim golom.

U sedam utakmice ove sezone nije uspio pronaći put do mreže protivnika, a u posljednjih 10 utakmica u svim natjecanjima broji tek jedan pogodak.

NAVIJAČI VRLO BRZO POSTANU LJUTI NA NJEGA

 - Subota večer je bila baš ona namjenjena za slavlje Real Madrida jer su Blancosi igrali zaista impresivan nogomet, no Benzema je bio toliko očajan na utakmici da je aplauze pretvorio u zvižduke.

Čini se kako je publika na Bernabeuu izgubila svo strpljenje koje su imali s njim i sva ta negativnost bi mogla utjecati na ostale igrače u utakmici protiv PSGa.

NEKI DRUGI VEZNI IGRAČ BI MOGAO ZAUZETI NJEGOVO MJESTO

 - Gledajući Benzeminu situaciju iz taktičkog stajališta, Zidane bi se mogao odlučiti za formaciju s 4 vezna igrača jer bitka na sredini terene je ona najvažnija i zna da upravo nju mora dobiti.

Tada bi benzema mogao ostati na klupi, a na njegovo mjesto mogli bi uskočiti igrači poput: Isca, Marca Asensija ili čak Lucasa Vazqueza. Možda bi oni bili impresivniji od Francuza.

NJEGOV REKORD U EUROPI

 - Real Madrid voli Ligu Prvaku, a ista je stvar s Benzemom.

On ima fantastičan omjer postignutih golova u utakmicama u Ligi Prvaka, a to govori statistika koja kaže da je Francuz postigao 53 pogotka u 98 utakmica u Ligi Prvaka.

To je 6. najbolji omjer u povijesti natjecanja.

ON JE NAJBOLJI RONALDOV SUIGRAČ

 - Da pitamo Ronalda s kojim bi igračem najradije igrao u svakoj utakmici, on bi sasvim sigurno izabrao Benzemu jer Francuz naporno radi tokom svake utakmice i tako njemu omogućuje da zabija golove.

Benzema svojim kretanjem braniče odvlači u drugom smjeru i tako Ronaldu ostavlja prazne koridore za postizanje pogodaka.

TRENUTAK BRILJATNOSTI SE UVIJEK NALAZI TU NEGDJE IZA UGLA

 - Benzema je bio subjekt kritika i prošle godine isto tako, no ono što je izveo u polufinalu u uzvratnoj utakmici protiv Atletico Madrida kada je Real došao do svog prvog gola na Calderonu je upravo pogodak koji je omogućio Madridu siguran prolazak u finale.

Tko može jamčiti da Karim neće ponoviti sličnu stvar protiv PSGa?!

Objavi komentar

0 Primjedbe