Tri razloga za povratak Benzeme

Karim Benzema je bio najbolji igrač Real Madrida protiv Alavesa. 



Francuski napadač konačno oživljava sa sjajnom formom u La Ligi. Podrška Zinedinea Zidanea i njegovih saigrača je jedan od ključeva za buđenje "9".

Benzema je petom asistirao Cristianu Ronaldu kod prvog gola i ovo su tri razloga sretna vijest.

1. Aktivan u kolektivnoj utakmici

Benzema je bio vrlo aktivan tokom devedeset minuta, od manjeg na više i kao jednog od ključnih golova pobjede protiv Alavesa. Francuski igrač je bio dobro na terenu i dopustio mu da vidi tako što je više puta sarađivao sa svojim saigračima, nešto što je posebno koristilo Cristianu i Baleu. Karim Benzema nije centar za napredak, a to je nešto što može imati koristi od igre Real Madrida, nešto što je latentno ove subote.

2. Više se vraća u odbranu

Jedan od izvanrednih računa francuskog napadača je to što se žrtvovao više u odbrani. Sa BBC-om u startnoj postavi, bijeli igrači znali su povećati pritisak na Alaves ili bi mogli patiti kao što se dešavalo tokom sezone u mnogim utakmicama. Benzema je dobro primio zadatak i pomogao u odbrambenom radu, što je postigao odličan rezultat za bijelu ekipu.

3. Podrška Zidanea i ekipe

I Zidane i njegovi saigrači nisu oklijevajli da istaknu izuzetne performanse Karima Benzeme na Santiago Bernabeuu u posljednjem ligaškom meču. Madridska "9" je oštro kritikovana u posljednjih nekoliko mjeseci, ali to se nije preselilo u grupu tima, pošto je trener Los Blanocsa i osoblje oduvijek bilo vjerno igraču, dajući mu podršku  u više navrata. Podrška nikada nije nedostajala Benzemi.

Objavi komentar

0 Primjedbe