Real Madrid može birati između tri igrača veznog reda

Prema posljednjim izvorima s Otoka, čini se kako je United ozbiljno krenuo po Nijemca iz redova Real Madrida. 



Bila je to 2007. godina kada je sa 17 godina Toni Kroos odigrao svoju prvu utakmicu u dresu bavarskog diva. Pogađajte, oduševio je. Namjestio je dva gola legendi njemačkog kluba, Miroslavu Kloseu. Od tog trena, pa sve nadalje, Toni je bilježio značajan napredak u svojoj karijeri i tada ograničenoj igri Bayerna dao je jednu sasvim novu dimenziju.

No da bi sazrio Bayern ga je posla na godinu i pol u redove Bayera, a nakon svog povratka, Toni je bio izgrađen igrač. Pod vodstvom Juppa Heynckesa osvojio je famoznu tripletu 2012/13.

No čini se kako stvari nisu mogle potrajati duže, pa je Kroos odlučio napustiti redove Bayerna i preseliti se na Santiago Bernabeu zbog loših odnosa s klubom. I ovo mu je sada 4.sezona u najboljem klubu na svijetu. I tu ne samo da je postao integralnim dijelom Real Madrida nego se razvio u jednog od najboljih veznih igrača na svijetu u ovom trenu.

I baš zato ga United želi dovesti u svoje redove, a koga bi Real eventualno mogao dovesti kao zamjenu možemo sagledati iz ove perspektive:

1. PAUL POGBA


 - Francuz je iz La Havrea došao u United sa 16 godina i tako je prošao kroz akademiju engleskog kluba. Kroz dvije godine se probio do prve ekipe i postao je regularnim članom rezervne momčadi. U sezoni 2011/12 je debitirao za United, ali nikada nije uspio dobiti onoliko vremena koliko je to želio.

Veliki Sir Alex Fergusn je rekao kako u njemu ne vidi igrača koji može pomoći Unitedu u borbi za titulom i tada 18 godina star Pogba je napustio redove Uniteda i prešao u redove talijanskog giganta, Juventusa. I tokom tog perioda od 4 godine u redovima "Stare Dame", postao je jedan od najopasnijih veznjaka, engleskim rječnikom "box to box".

Čista snaga, strašna dobro baratanje s loptom i nevjerojatna atletska moć pretvorile su Pogbu u najtraženijeg igrača na svijetu. Pogba je s tim sebe priredio da postane materijal za osvajanje Ballon d'Or. Taj dinamični veznjak se razvio u svjetsku klasu i United je odlučio ponovno vratiti Francuza u svoje redove. Dali su 110 milijuna eura za igrača kojeg su pustili kao tinejdžera da ode iz kluba. Kao zamjena za Tonija Kroosa, svakako ne bi bio loša opcija.

2. N'GOLO KANTE


 - Iako ovaj Francuz ne bi bio baš zamjena za Kroosa jer nisu isti igrači, on bi Madridu svakako donio jedan visoki tempo. Njegova defenzivna sposobnost kod startova i presijecanja lopti velikim dijelom bi omogućila Madrida da igra visoko napadački nogomet. Kante ima veliku sposobnost procjene da sam odluči kada treba krenuti naprijed, a kada je bolje ostati iza na terenu i on bi se mogao nadmetati s Casemirom oko startne pozicije u momčadi Real Madrida.

3. KEVIN DE BRUYNE


 - Belgijanac je stigao u Chelsea kao mlada nada, no u aktualnom engleskom prvaku su procijenili kako on nije dobar materijal za njihovu ekipu. Prodan je nazad u njemački klub Wolfsburg, gdje je u dvije godine upisao rekordan broj asistencija. To mu je omogućilo novi povratak, koji nije bio tako jeftin, u Englesku gdje je posvjedočio svojim igrama o kakvom se vrsnom igraču radi. Od početka sezone, pa sve do sada možemo slobodno reći kako je najbolji igrač u prvoj engleskoj ligi i ako Madrid izgubi Kroosa, onda bi lako zamjenu mogao potražiti baš u njemu!

Objavi komentar

0 Primjedbe