Priča Angela Di Marie: Od Perezovog obećanja, do posljednjeg pokušaja ostanka

Večeras će se Angel Di Maria ponovno vratiti na stadion Real Madrida, ali samo u dresu PSG-a, a to će Argentincu omogućiti da se najbolje prisjeti svog turbulentnog razdoblja u klubu od 2010. - 2014. godine.



Svoju kvalitetu je dokazao u Benfici prije nego je za 25 miliona eura prešao iz Lisabona u Madrid, a tada je dobio 3 miliona eura godišnje plaće.

U to vrijeme, sportski direktor Real Madrida, Jorge Valdano, obećao mu je kako će njegova plaća uskoro početi rasti, a sve se činilo idealnim u prvoj sezoni za Angela, gdje je osvojio trofej Copa del Rey, a tome je dodao 9 golova i čak 26 asistencija.

No u novoj 2011/12 sezoni novi ugovor nije stigao, a krilni napadač je pokupio nekoliko ozljeda mišića, da stvar bude bolja u to vrijeme je Madrid potresla kriza s liječničkom ekipom koju je postavio Jose Mourinho.

Tada je Di Maria prekinuo sve veze s fizioterapeutima iz Real Madrida i unajmio je Ronaldovog kondicijskog trenera Joaquina Juana, te je svoj povratak na teren ubilježio u drugom mjesecu protiv Racing Santandera.

Tu se dogodila jedna zanimljiva scena u kojoj je predsjednik Florentino Perez Di Mariji obećao novi retroaktivni ugovor.

To je sve došlo s njegovom trećom sezonom kada je ekipu vodio Mourinho.

Argentinac je izbjegao ozbiljne ozljede i zaigrao je u 52 utakmice. Zabio je 9 golova i upisao je 18 asistencija. Trener je uvelike vjerovao Di Mariji, kao i Ronaldu i njih dvojica su činili ubitačni napadački tandem.


Sljedećeg ljeta u grad je stigao Carlo Ancelotti, a s njim i Gareth Bale.

Bale je došao biti konkurencija Angelu i zauzeo je njegovo mjesto bez većih problema.

No, Di Maria se nije predao i svoje mjesto je pronašao u veznoj liniji zajedno s Modrićem i Alonsom.

Tu je bivši igrač Rosario Centrala kupio navijače sa svojim predstavama, a kasnije tokom sezone jasno je dao do znanja upravi koliko je bio nesretan kada je u utakmici protiv Galatasaraya izašao iz igre, a postigao je pogodak i bio je najbolji na terenu.

Svoju posljednju sezonu u Madridu je okončao pogotkom u finalu Copa del Rey protiv Barcelone, a bio je proglašen najboljim igračem na utakmici u famoznom finalu u Lisabonu protiv Atletico Madrida.


Baleov pogodak je prethodio njegovoj krasnoj asistenciji i sav posao do toga je samo obavio.

Potom kreću glasine o transferu, a Di Maria je za MARCU priznao kako postoji interes za njega od strane velikih klubova s ovog kontinenta, koji su isto tako voljni platiti transfer otkupninu koju je tražio Real Madrid.

I na Svjetskom Prvenstvu 2014, Di Maria je igrao odlično, ali je svoj boravak na tom turniru okončao ozljedom u četvrtfinalu.

Kasnije, Real Madrid je doveo Jamesa Rodrigueza u svoje redove, a United je uložio sve napore kako bi doveo Argentinca, što je na koncu i uspio.

Prethodno tom Di Maria je nastupio za Real Madrid u sklopu španjolskog Super Kupa na Bernabeuu, ali misli su već bile usmjerene na transfer.

Čak i pokušao odbiti velike novce koje je dobio u Engleskoj, ali Ancelotti nije pokazao interes, pa je čak i u javnosti rekao kako je njegov igrač tražio prelazak.

Tu je sva priča oko di Marije i Real Madrida završila.

Tu je napustio klub s velikom anti-Barcelona kaluzulom, koja se ispriječila kada je mogao preći u redove Katalonaca 2016. godine.

PSG je tada reagirao i sada se u dresu Parižana Angel Di Maria vraća na svoj bivši stadion!

Objavi komentar

0 Primjedbe