Perez se boji Neymara, zbog Ronaldinhoa?


Ovo je sasvim logično, zbog toga se pažljivo prati svaki korak fudbalera PSG-a.

Vrijedi li rizikovati?

Florentino Perez ne odustaje od Neymara, on vjeruje da će želja igrača biti odlučujuća, iako u PSG-u tvrde da ne postoji šansa da puste Brazilca, čak i ako osvoje Ligu prvaka ove sezone.

Ali, i njima je jasno da Neymar može da napravi problem, da njegov otac uspijeva da izdejstvuje transfere i napravi zbrku, mada generalno gledano, čitava priča zavisi od toga šta su planovi samog Brazilca koji je krije da nije sretan u Francuskoj.

Njemu smeta sve, od života u Parizu, preko kvaliteta lige, do odnosa saigrača i tu Real Madrid vidi svoju šansu.

Ali, i u Madridu su zabrinuti.

Kako prenose španski mediji, Neymar je pod paskom Perezovih "špijuna". 

Proučava se njegovo ponašanje, sportske navike, činjenica da voli noćni život što je Barcelona u početku držala pod kontrolom, ali kasnije više nije uspijevala.

Neymar sa sobom vodi mnogo prijatelja, privlače ga izlasci, ali prije svega stalni odlasci kući u Brazil.

Uz to, njegova želja da bude stalno u prvom planu bi mogla da se sukobi sa ostalim sujetama u svlačionici Reala. 

Uz to, priča se da je većina fudbalera protiv dolaska Brazilca, prije svih, Ramos i Ronaldo koji su lideri svlačionice i koji vjeruju da bi to stvorilo dosta problema.

Oni su i sugerisali Perezu da dobro razmisli, da su Realu potrebna pojačanja, novi golman, ali i još nekoliko igrača, da bi recimo Dybala bio bolje rješenje od Nejmara zbog drugačijeg karaktera.

Šta je glavni strah Pereza?

Ronaldinho, odnosno njegova karijera. Tu se povlače paralele i tu je najveća dilema. 

Naime, Ronaldinho je u jednom trenutku svoje karijere bio dominantan kao Neymar, a onda je upravo zbog "slatkog života" još od 2006. kada je bio na vrhuncu počeo da pada u formi i bez obzira na to što bi bljesnuo, nikada više nije igrao u kontinuitetu.

Zanimljivo, prošle godine je asistent Luisa Enriquea, Juan Carlos Unzue, upravo Ronaldinha naveo kao primjer šta će se desiti Neymaru ako nastavi da se zabavlja što umalo nije dovelo do fizičkog obračuna na treningu.

Eto, Perez oklijeva, plašeći se da bi bacio ogroman novac u igrača koji bi mogao da krene sličnim putem.

Objavi komentar

0 Primjedbe