Lucas Vazquez doživljava najbolju sezonu u Real Madridu.

Igrač Real Madrida uživa u posljednjim sedmicama beskrajnih prilika koje mu, s jedne strane, daje Zidane, a sa druge, on iskoristi do savršenstva. Toliko toga, da je galicijski igrač postao najbolji u Evropi koji doprinosi asistencije.

Niti Neymar, niti Messi, niti Sané, niti Pogba, niti Mbappé, niti Ronaldo,niko ne dopire u svojoj ligi kada su u pitanje brojke koje postiže Lucas u Real Madridu. 

Lucas već ima sedam asistencija u domaćem takmičenju i namješta gol svakih 135,71 minuta. Brojka da svi oni koji su upisali više od sedam asistencija, ne postižu. Blizu je Neymar, koji sa 13 asistencija, upisuje asistenciju svakih 137,35 minuta. Međutim, Messi , na primjer, koji ima 12, to radi svakih 182.5 minuta.

Zato što je Lucas Vázquez bio starter u posljednje četiri utakmice španske lige, on je taj učinak uspio ostvariti. Niz koji niti u jednoj drugoj sezoni nije imao ovaj igraa. Protiv Sociedada je upisao asistenciju i postigao gol. Protiv Betisa je upisao dvije asistencije, a strijelci su bili Ramos i Benzema. Protiv Leganesa postigao je gol i upisao asistenciju. I poslije toga je protiv Alavesa upisao asistenciju, a strijelac je bio Cristiano Ronaldo.

Zaista Lucas Vazquez iskorištava šansu koju mu daje Zinedine Zidane, neki su mišljenja da zaslužuje od prve minute igrati najjaća utakmice.