Neymar neće igrati uzvratnu utakmicu Lige prvaka protiv Real Madrida: PSG ima dvije opcije, mogu li iznenaditi?



Momčad PSG-a mora smisliti plan za uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Real Madrida koja se igra na stadionu Park Prinčeva u Parizu.

Danas je stigla informacija da je Neymaru stradala metatarzalna kost i da će pauzirati minimum mjesec dana, što znači da će propustiti revanš utakmicu sa Real Madridom koja se igra za sedam dana, tačnije 6. marta od 20:45 sati.

Los Blancosi imaju prednost iz prve utakmice (3-1), bilo je jasno da će u revanšu biti jako teško za klub iz Pariza i sa Neymarom u ekipi, a sada kada njega nema, bit će jako teško.

Trener PSG-a, Unai Emery, sada ima samo dvije opcije u napadu, a morat će da napadne, tako da su sigurni Cavani i Mbappe, a treći ofanzivac vjerovatno će biti Angel Di Maria.

Naravno, tu je i Nijemac, Julian Draxler, koji je uglavnom svoju šansu čekao sa klupe. U vezi se očeku da će zaigrati oporavljeni Thiago Motta, te uz njeg Rabiot i Verratti. Također, još uvijek se prate vijesti povrijeđenog Marquinhosa.

Na PSG-u je da napravi plan, prošle godine su bez Neymara pobijedili Barcelonu sa rezultatom 4-0, a Brazilac je tada bio u suprotnoj ekipi, navijači vjeruju da tako nešto mogu napraviti protiv Real Madrida, ali bit će jako, jako teško.

Objavi komentar

0 Primjedbe