Napokon prilika Kovačiću: Kako će Real zamijeniti Kroosa?

U petak su navijači Reala doznali lošu vijest - ozlijedio se Toni Kroos, nastradali su mu ligamenti lijevog koljena i vjerojatno će propustiti uzvratnu utakmicu Lige prvaka protiv PSG-a. 



I ako se uspije oporaviti do uzvrata na Parku prinčeva koji je na rasporedu 6. ožujka, Kroos će gotovo sigurno propustiti pet prvenstvenih utakmica - Real Betis, Leganés, Alavés, Espanyol i Getafe.

Pitanje koje sada najviše muči Zidanea je - kako ga zamijeniti?!

Kroos je jedan od najvažnijih igrača kraljevskog kluba, ali trener ima nekoliko opcija za koje se može odlučiti, a moglo bi to napokon značiti i veću minutažu za Matea Kovačića.

Prva opcija uključuje formaciju 4-3-3 u kojoj je napadački trojac BBC, a sredinu veznog reda drže Modrić i Casemiro. Tu Zidane ima opciju da Kroosov nedostatak pokrije uvođenjem jednog od četvorice igrača - Isca, Asensija, Kovačića pa čak i Danija Ceballosa.

4-3-3: Navas - Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo - Modrić, Casemiro, Isco/Asensio, Kovačić - Bale, Benzema, Ronaldo.

Druga opcija je da Real nastavi igrati u formaciji 4-3-2-1 bez Garetha Balea u prvoj postavi, a s Iscom ili Kovačićem u veznom redu.

4-3-2-1: Navas - Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo - Casemiro, Modrić, Kovačić - Isco, Ronaldo - Benzema.

Posljednja opcija bi bila zapravo poprilično ekstremna za Real - formacija 4-4-2 u kojoj bi Gareth Bale zaigrao na desnom krilu, a drugu bi stranu mogli pokriti Lucas Vazquez ili Asensio.

4-4-2: Navas - Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo - Bale, Casemiro, Modrić, Lucas Vazquez/Asensio - Ronaldo, Benzema.

Objavi komentar

0 Primjedbe