Povratak BBC-ija. Povjerenje koje Zidane ima u Baleu, Benzemi i Ronaldu nije ništa novo. I na početku kada je preuzeo momčad rekao je da će igrati oni jer su najbolji. 

Španac propušta Svjetsko prvenstvo


Sada kako se bliži sraz protiv PSGa, teško je za očekivati bilo koga drugog osim njih trojice.

To je sasvim jasno da će njihova prisutnost uvelike utjecati na minute koje će dobiti Isco, Asensio, pa i Lucas Vazquez.

Kada se ista stvar pitala izbornika španjolske nacionalne vrste, on je rekao kako ga pomalo zabrinjava činjenica da Asensio i Isco u svojem klubu igraju mali, te da nemaju neke ključne uloge.

HIJERARHIJA FAVORIZIRA BIVŠEG IGRAČA MALAGE

Isco i Asensio - oni nisu dva slučaja koja se mogu uspoređivati. Isco je strateški važan igrač u Loptegiujevoj ekipi, jednako koliko i Thiago. To su igrači koji su u selekciji s njim do 21 godine osvojili Europsko Prvenstvo 2013. godine u Izrealu i oni koji će otvoriti vrata Svjetskom Prvenstvu u Rusiji. Ono što je Isco demonstrirao protiv Italije na Santiago Bernabeuu bilo je izvanredno. Zbog te utakmice, izbornik ga je zabilježio kao sigurnog putnika u Rusiju bez obzira na to koliko će igrati u Madridu do kraja sezone.


OPASNOST ZA BIVŠEG IGRAČA MALLORCE

Iako se ovdje radi o neosporivom talentu i njegovoj eksploziji na sceni na najvišoj razini, to što ne igra toliko koliko bi trebao, moglo bi značiti da će ostati bez Svjetskog Prvenstva. Tu je mnogo kvalitetnih igrača koji igraju na njegovoj poziciji u svojim klubovima i oni imaju kapacitet nadomjestiti Asensija. Loptegui isto tako smatra da Marco ima mnogo prostora za napredak, vjeruje u njegove sposobnosti, ali ne toliko ako mu Zidane ne uspije pronaći više vremena za igranje. Iniesta, David Silva, Vitolo, Pedro, Koke, Saul, Jonathan Viera, svi oni se bore za ta četiri mjesta. Tu ne treba spominjati dodatna imena koja su se probila kao što je Samu Castillejo, koji zaista posljednjih mjeseci igra izuzetno dobro.