Legende Real Madrida još uvijek vjeruju u titulu Lige prvaka ove sezone

Uskoro na red dolazi i utakmica osmine finala Lige prvaka protiv PSG-a.

Osvajanje Lige prvaka 2000. godine


Liga prvaka je jedino natjecanje gdje Realu ostaju šanse za osvajanje trofeja u ovoj sezoni.

Tri čovjeka koja najbolje poznaju klub i njegovu povezanost s Ligom prvaka dali su svoja mišljenja o izgledima najboljeg kluba na svijetu u ovosezonskoj Ligi prvaka.

Savio u dresu Real Madrida

Savio je igrao za Real Madrid od 1997. do 2002. godine, kada je madridski klub dominirao Europom.

Pod vodstvom Vicentea del Bosquea, Real je osvojio dva naslova (2000. i 2002.), a Peđa Mijatović je bio heroj u pohodu na sedmu krunu najprestižnijeg nogometnog natjecanja.

Sva trojica vjeruju kako Los Blancosi mogu i do treće uzastopne titule ovog natjecanja i vjeruju kako imaju velike šanse za prolazak protiv PSG-a.

"Što je situacija teža, to je Real Madrid jači", rekao je Savio, koji je ovime pružio podršku svojoj bivšoj ekipi da na neki način pokuša spasiti ovu sezonu.

Real Madrid je uvijek njegov favorit

"Real Madrid je uvijek moj favorit", dodao je Mijatović, čijim golom je Real Madrid u Amsterdamu savladao Juventus, a ujedno smatra da je ovog puta sav pritisak na leđima Parižana.

"Molim vas, Real Madrid je postao prva Europe dva puta za redom, ali ako usporedimo momčadi, mislim da je momčad kompletnija od one PSGove. Pa rezultati u posljednje tri do četiri godine sve govore i pokazuju što ja mislim."

"Da, Real Madrid je favorit, ali morate poštivati PSG i zapamtiti jednu stvar, a to je da u nogometu favorit ne pobjeđuje uvijek."

Del Bosque je donio Realu dvije titule Lige prvaka

To najbolje zna del Bosque, koji je klubu donio osmu i devetu titulu prvaka Europe.

"Od osvajanja devete titule sjećam se velikog mučenja, a što se tiče osme titule, Valencia je bila favorit, ali smo dosta lako došli do trofeja. Ali ni jedan od ovih nije bio toliko uzbudljiv kao sedmi trofej, to je ono što ja pokušavam reći", zaključio je.

Kada smo ih pitali može li Real Madrid i treći put do titule prvaka Europe, sva trojica su se složila da ova momčad Reala ima potencijal napraviti baš tu stvar.

"Znamo da Real Madrid i Barcelona dominiraju u europskom nogometu, a to su pokazali prošlih godina. Real je osvojio tri od četiri moguća trofeja u posljednje četiri godine, tek nisu bili tu 2013. i 2015. godine", dodao je del Bosque.

"Trenutna momčad Real Madrida zna kako treba igrati ove utakmice, iako je jasno da nitko ne želi igrati protiv PSG-a jer je ova ekipa PSG-a bolja nego prošle godine i direktni su rival za trofej."

"Nemyar me zabrinjava", priznao je Mijatović, pa nastavio: "A oni bi se trebali brinuti zbog povijesti koju ima Madrid u ovom natjecanju."

Tada je Savio odlučio upozoriti Parižane: "Mislim da Real Madrid može izbaciti PSG jer ovdje možemo vidjeti jasne znakove oporavka momčadi. Ako ova ekipa nastavi zabijati golove, onda se pazite."

Mijatović je postigao pogodak za pobjedu 1998. godine. Tada su svi govorili kako Real nema izgleda jer nema pobjede na Juventusom unazad 32 godine u Europi. Tada je Real Madrid trebao izgubiti, ali...

"Bila je to automatska promjena, te i sada 20 godina nakon tog ne mogu objasniti kako smo napravili promjenu u igri između domaćih utakmica u ligi i onih u Europskom Kupu." - dodao je: "Sedma titula je sve promijenila."

Savio je nahvalio del Bosquea, rekao je kako je baš on bio ključan u osvajanju te titule. Njegov dolazak na trenersku poziciju doveo je do osvajanja europske titule, iako je predstava u LaLigi bila jako loša.

"Del Bosque je bio ključ. Drugačiji trener, bio je i prijatelj i trener s velikim taktičkim znanjem, pa mi smo igrali jako dobro u svakoj utakmici", rekao je.

44-godišnjak sjeća se posebice jedne utakmice, pobjeda na Bayernom Munchenom, najteže utakmice kako ju je nazvao, ali je naglasio i snagu ekipe Reala:

"Činjenica da smo tek jednu utakmicu bili do finala napravila nas je jačima", potvrdio je.

To je bila obljetnica 100 godina postojanja, a Deportivo la Coruna je posramio Real Madrid u finalu Copa del Rey, pa je ova europska titula uspjela nadomjestiti svu tugu i bol.

Los Blancosi su morali preokrenuti utakmicu protiv Bayerna kako bi došli do pobjede, pa su morali proći i dvije utakmice Clasica, kako bi u finalu igrali protiv Bayer Leverkusena.

Gol koji će se uvijek pamtiti

U toj utakmici pamtit ćemo pobjedu od 2:1, te pobjednički pogodak Zinedinea Zidanea iz voleja o kojem se i dan danas priča, ali ne treba zaboraviti na fantastičnu predstavu Ikera Casillasa koji je zamijenio ozljeđenog Cesara.

U sezoni 2015/16 situacija je bila prilično slična, poslije lošeg perioda pod Rafom Benitezom i poraza u Clasicu od 0:4, pobjeda u finalu Lige Prvaka je oprala sav gorak okus tokom sezone.

Zidaneov dolazak je bio ključan jer je Madrid upisao pobjede protiv Rome, Wolfsburga (preokret), Manchester Cityja, te na kraju u finalu i Atletico Madrida.