Veznjak Real Madrida, Toni Kroos je stao u odbranu svog trenera, Zinedinea Zidanea i rekao da noći poput srijede kada je Real Madrid pobijedio PSG (3-1), objašnjava njihov pristup .



"U timu poput Real Madrida, argumenti se uvijek pojavljuju kada stvari ne ide dobro, ali Zidane je osvojio osam naslova za dvije godine, to dovoljno govori", rekao je Nijemac nakon trijumfa Real Madrida od 3-1 nad PSG-om u prvom meču osmine finala Lige prvaka.

Španjolski tim je bio kritikovan nakon što su eliminisani u Copa de Reyu i što imaju veliki zaostatak za Barcelonom u La Ligi.

Pored toga, igra koja se prikazuje ove sezone, izabrala je mnoge kritike na račun Zidanea.

"Prošli smo kroz komplikovanu fazu, ali u poslednjim nedjeljama smo podigli nivo i uvjeren sam da ćemo biti vrlo uspješni u budućnosti", rekao je Kroos na svom maternjem jeziku prije nego što je napustio stadion Santiago Bernabéu.

"Ova pobjeda je veoma važna jer je Liga prvaka jedina konkurencija koju možemo osvojiti upravo sada, iako nisam vidio sav pritisak na nas, jer smo osvojili poslednja dva naslova ovog natjecanja, ali naravno, to je Real Madrid i morate da osvojite naslove, morate dati sve od sebe."

Neosporno držanje u sredini, Kroos je rekao da je "vrlo lako" objasniti vezu koju Real Madrid ima sa Ligom prvaka, turnir koji su osvojili tri puta u posljednje četiri godine.

"Objašnjavanje je veoma lako. Volimo ovo takmičenje i to nije tajna, pokazali smo dvije godine, volimo ove noći protiv velikih timova sa ovom atmosferom", rekao je njemački internacionalac.

Međutim, Kroos je upozorio da je 3-1 je daleko od toga da je sve odlučeno tako da će se sve riješiti 6. marta u Parizu. 

"Uvijek je loše kada primite gol kod kuće, ali važnije od toga je da se može okrenuti. PSG ima dosta ofanzivnu snagu i mogu postizati golove u svakoj situaciji , ali i mi smo primjer toga."

Vezni igrač je bio i protagonista jednog od kontroverznih poteza utakmice. Sa rezultatom od 1: 0 za PSG, njemački reprezentativac je u šesnaestercu srušen od Argentinca, Giovaniija Lo Celsoa i sudija je dosudio penal. Cristiano Ronaldo je postigao gol iz jedanaesterca.

Trener PSG, Unai Emery, izjavio je da penal nije jasan, iako se Kroos ne slaže. 

"Jasno je i nema diskusije, ja sam ušao u šesnaesterac sa puno brzine, on me povukao za ramena i baca me unutra. Morali su biti lažnjeni", rekao je.