James Rodriguez postao kralj Bundeslige


Nakon što je napustio Real Madrid, Kolumbijac je sa sumnjom stigao u Bayern Munchen.

Prvih mjeseci nije bilo lako sa Ancelottijem. Međutim, došlo je do prekretnice u kome se sve promijenilo.

Igrač je postao kralj Bundeslige i razlozi su vrlo jasni:

1. Dolazak Heynckesa 

Vitalan da ponovo pokrene svoju karijeru. Njemački trener je zamijenio Ancelotija i bilo je od presudnog značaja za Jamesa da pokaže svoju najbolju stranu. Kolumbijski reprezentativac počeo je da raste od prvog dana zahvaljujući podršci svog trenera, nešto što nije sreo u Madridu sa Zidaneom.

2. Igra sa slobodom 

James je našao svoje mjesto u bavarskom timu. Igra bez ikakvih tenzija, opušteno. Prisustvuje, fokusira se i postiže golove, što ga je tada učinilo drugačijim igračem.

3. Svi saigrači su uz njega

Još jedan diferencijalni faktor. Niko ne osporava njegov kvalitet. Osim toga, svi njegovi saigrači su uz Jamesa, i on osjeća tu podršku od strane svih. Müller, Arturo Vidal, Javi Martínez i Lewandowski, između ostalog, pokazuju divljenje za kvalitet Kolumbijca iz dana u dan. Postao je važan igrač.

4. Svake sedmice u prvoj postavi

Kada stignu važne utakmice, James će biti u startnoj formaciji. Zaradio ga je svojim fudbalom i neophodan je za svog trenera, za svoje kolege i za navijače. Čak je i njemačka štampa se predala Jamesu. Fudbaler to zna i povjerenje je preko krova.

 5. Sretan je u Munchenu

James je bio sretan u Madridu, gradu kojem je se kolumbijac lako prilagođavao na carinu, klimu i jezik. Odlazak u Njemačku bio je izazov. Hladniji, drugi jezik i drugi način života. Međutim, fudbaler je već priznao da se savršeno prilagodio novom životu i da je sretan u Munchenu. Učio je njemački jezik, a igrači koji govore španski, kao što su Javi Martinez, Arturo Vidal, Bernat, Thiago ili Rafinha su mu pomogli da se pridruži klubu. Sada je kralj Bundeslige.

Objavi komentar

0 Primjedbe