Heynckes: Realov pad je logičan, koštao ih je odlazak Morate, Jamesa..., ali PSG nema šanse!


Trener Bayern Münchena Jupp Heynckes smatra kako će Real Madrid u Ligi prvaka pokazati svoje pravo lice i proći PSG . Kraljevski klub je trenutno četvrti u La Ligi i 19 bodova iza vodeće Barcelone te ih mnogi smatraju autsajderom protiv moćnog PSG-a u osmini finala Lige prvaka.

"Trenutno su u manjoj krizi u ligi što je za mene sasvim normalno jer su nedavno osvojili dvije Lige prvaka i španjolsku ligu. Vidljiv je gubitak motivacije, ali ih je puno koštao i odlazak igrača poput Morate, Pepea i Jamesa Rodrigueza."

"Ovog puta su se oslonili na mlade igrače i nisu htjeli kupovati velika imena. Kako bi bili uspješni potrebna vam je kombinacija iskustva i mladosti. Unatoč tome svemu, nikada ih ne možete otpisati, pogotovo ne u Ligi prvaka . Puno su iskusniji od Parižana. Proći će dalje."

Heynckes je i sam vodio kraljevski klub i to u sezoni 1997./1998. kada su završili četvrti u ligi, ali su i osvojili Ligu prvaka.

Heynckesov Bayern mnogi su označili kao favorita iz sjene za Ligu prvaka nakon što je iskusni Nijemac uspio preokrenuti kaotičan početak sezone pod Ancelottijem.

"Cilj nam je osvojiti ligu , a u Njemačkom kupu i Ligi prvaka otići što dalje. U Ligi prvaka je danas jako teško jer mnoge momčadi troše puno novca i žele osvojiti Ligu prvaka. Za bundesligaške klubove će europski uspjesi u budućnosti biti još teži zbog toga."

"Sve se u nogometu ponavlja ciklički. Sada je Real glavni u Europi, a kasnije će to biti klubovi iz Premier lige. Puno su uložili i sada to moraju pokazati u nokaut fazi tog elitnog natjecanja.", završio je Heynckes.

Inače, Bayern u osmini finala unatoč drugom mjestu u skupini ima poprilično dobar ždrijeb s obzirom na to da ih očekuje Bešiktaš.

Objavi komentar

0 Primjedbe