Budućnost Jamesa Rodrigueza nalazi se u rukama Bayerna Munchena

Preporod Jamesa Rodrigueza i dalje traje, Kolumbijac je ponovno pronašao svoju formu u Bayernu, a ugovorno je vezan za njemački klub sve do ljeta 2019. godine. 

Budućnost Jamesa se ne zna


Bayern je u subotu došao do pobjede protiv Mainza, a on je zabio prekrasan pogodak iz voleja. No ne samo to, on je ujedno i ključna figura Bayerna u posljednjih 10 uzastopnih pobjeda.

Toliko je podigao svoju razinu forme da se čak spominje i njegov povratak na Bernabeu ovoga ljeta, no činjenica je takva da Los Blancosi nemaju opciju vratiti Jamesa s posudbe jer je to bio sve dio dogovora s Bavarcima.

Za svaku sezonu koju će James provesti na posudbi u Bayernu (dvije sezone), oni će Realu platiti 6,2 milijuna eura za Kolumbijca, a ako ga požele otkupiti, tada će morati Realu isplatiti 42 milijuna eura.

Taj ugovor je u potpunosti obznanio Football Leaks. Tamo jasno stoji kako Real Madrid ne može Jamesa vratiti s posudbe kada god požele.

Ista stvar stoji i s druge strane. Bayern ne može kupiti igrača na kraju 2017/18 sezone i mora svoju posudbu odraditi u cjelosti ako ga Nijemci požele dovesti u svoje redove. To je vrlo važna stavka jer ugovor Kolumbijca s Realom istječe u ljeto 2020. godine.

Iako je u ekipi mjesto dobio tek sada kako se Thomas Muller ozlijedio, vidljivo je kako je Jupp Heynckes vratio Jamesa u jako dobru formu.

4 pogotka i 7 asistencija upisao je Jamesa u dresu njemačkog giganta.

Kao dodatak u njegovom ugovoru za posudbu, čini se da stoji i klauzula u kojoj Bayern u potpunosti snosi troškove njegove plaće, a ako James slučajno dođe do 12 golova ili čak 20 asistencija, tada od Bayerna treba dobiti dodatnih 250 tisuća eura.

Igrač je u jednu ruku i sam ovisan o sebi, odnosno može u jednu ruku sam krojiti svoju budućnost. Ako se po isteku posudbe Bayern odluči kupiti Jamesa, a Kolumbijac se odluči vratiti u Madrid, tada to može napraviti bez ikakvih problema.

James je rekao kako je Real Madrid njegov klub iz snova i kako s njim ima čvrstu vezu, no rekao je kako je otišao jer se nije mogao najbolje dogovoriti sa Zidaneom oko svog statusa u momčadi.

U intervjuu za El Chiringuito de Jugones, bivši igrač Porta jasno je rekao kakve su njegove namjere.

 "U ovom trenu razmišljam samo o Bayernu", rekao je.

 "Nitko ne zna što će se dogoditi u budućnosti. Hoću li ostati ili otići ovisi isključivo o meni."

 "Ne znam falim li im u Madridu, ali svi oni su vidjeli što ja mogu napraviti i mislim da me navijači vole."

Puno tog bi se moglo promijeniti od sada, pa sve do kraja posudbe, ali ono što je jasno je to da James igra jako dobro i da mu cijena neprestano raste.