Baleu i Benzemi saopštena tužna istina

Navodno, bez obzira na to ko će biti trener Real Madrida u sljedećoj sezoni, Velšanin i Francuz će napustiti klub.



Njihovim menadžerima je nagovješteno da za njih neće biti mjesta u ekipi za novu sezonu. Real planira da dovede novog napadača i čak ni da Zidane ostane, neće moći da spriječi prodaju zemljaka. Tako će poslije devet godina "devetka" Reala napustiti Santiago Bernabeu.

Priča se da je Benzema odbio da bude uključen u bilo kakve trejdove, da bude "kusur" za nekog igrača i veoma je ljut na Real zbog ovakvog razvoja situacije. On je dao 188 golova za Los Blancose, ali i učestvovao u velikom broju golova koje je dao Cristiano Ronaldo. Ovo jeste njegova najgora sezona, dao je samo 7 golova, prve je u Madridu postigao devet, ali tada nije bio standardan i Gonzalo Higuain je imao prednost.

Benzema se nada ponudi iz Pariza, spominje se i Premier liga, ali priča se da bi kineski klubovi ljetos mogli da mu pošalju ponudu koja se ne odbija i po kojoj bi zarađivao najmanje 20 miliona eura po godini, duplo više nego što ima u Realu.

Sa Baleom je situacija komplikovanija. To da ga ubace u trampu za Hazarda i dodaju novac je ideja Reala, ali u Chelseau nisu baš zainteresovani. Tottenham bi želio da ga vrati, ali ne mogu da plate ogroman novac za njegov transfer, niti da mu ponude više od pola plate koju trenutno ima u Madridu.

Baleu se ne žuri, on bi najradije u Manchester United, ali dolaskom Sancheza je veliko pitanje da li je Mourinhou potreban. Real je spreman da ga mijenja i za De Geu, možda i Courtoisa iz Chelsea, pošto traže golmana, ali to će teško ići. U svakom slučaju Velšanin ima ugovor, on će čekati da se ispune njegovi uslovi. Ugovor ima i Benzema, ali se priča da je Francuzu dosta svega i da ne može da dočeka da ode iz Reala suočen sa nepovjerenjem kluba, ali i netrpeljivošću navijača.

Najlakša meta za novog napadača je Icardi, ali on nije prvi izbor, čak Real razmišlja da proba da kupi Dybalu od Juventusa, a da Ronaldo igra praktično centarfora. Spominju se još Cavani, Lewandowski koga Bayern ne želi da pusti, ali i povratak Morate koji bi tražio garantovano mjesto u postavi.

Objavi komentar

0 Primjedbe