25. kolo La Lige: Real Madrid - Alaves

Nakon što smo u zaostalom 16. kolu uspjeli u gostima savladati momčad Leganesa, sada se akciji u LaLigi vraćamo, ali na Bernabeuu i tu nas čeka utakmica protiv Deportivo Alavesa. 



To je ekipa kojoj očajnički trebaju bodovi i definitivno neće biti laka utakmica jer i naredne sezone žele nastaviti igrati prvu španjolsku nogometnu ligu. Utakmica je na rasporedu sutra u 16:15h, a mi krećemo s analizom.

Alaves je prva momčad koju ćemo proći. Deportivo Alaves se trenutno nalazi na 15. mjestu u LaLigi. U do sada odigrana 24 kola ekipa Alavesa je skupila 28 bodova, a to su uspjeli s 9 pobjeda, 1 remijem i čak 14 poraza. Gol razlika je u dobrom minusu (-11) 22:33. Ako pogledamo posljednjih 5 utakmica, tada možemo reći kako je Alaves uvelike podigao razinu svoje forme, a evo i zašto. Kako smo naveli u posljednjih 5 utakmica Alaves je upisao 3 pobjede, 1 remi i 1 poraz.

Svakako dobra stvar ovog svega je što su tri pobjede one tri posljednje utakmice u LaLigi. Prvo su remizirali s Leganesom (2:2), a nakon toga je uslijedio i poraz od Barcelone rezultatom 2:1. No nakon toga slijede tri uzastopne pobjede. Prvo su porazili Celtvu Vigo (2:1), pa nakon toga Villarreal (1:2), te na kraju u posljednjem kolu Deportivo La Corunu s 1:0.

Prije nego pregledamo kompletan kadar, napomenut ćemo kako je Alaves ostao miran tokom zimskog prijelaznog roka i nije odradio neke posebne transfere nego su ostali na kadru kojeg su imali i na početku.

Što se tiče igrača koji neće biti dostupni treneru Alavesa Abelardu, tu se radi o Muniru El Haddadiju (žuti kartoni), te Burguiu i Carlosu Vigarayju koji imaju problema s ozljedom. Svi ostali bi trebali biti spremni za ovaj ogled protiv Real Madrida.

Što se tiče taktike, Alaves je ekipa koja svoje rezultate bazira na dobroj obrani i agresivnom pristupu utakmici. Oni igraju defenzivno i to se ne libe raditi igrali pred domaćom publikom ili u gostima. Posjed prepuštaju protivniku, a oni svoje šanse traže preko kontra napada i prekida tokom utakmice. Sada igraju u gostima protiv Real Madrida, tako da možemo očekivati istu stvar i u ovoj utakmici. Što se tiče formacije, Alaves u posljednje vrijeme većinom igra 4-4-2 i tako će biti i u ovoj utakmici jer je to formacija koja im može omogućiti jednu dobru partiju u njihovim manirima protiv Real Madrida.

Što se tiče postave, na spomenutu formaciju očekujem:
Pacheco - Aguirregabiria, Lagurdia, Ely, Duarte - Ibai, Pina, Garcia, Alonso - Guidetti, Sobrino (Krkić).

Pacheco je njihov standardni vratar i on je branio u svim utakmicama LaLige ove sezone, tako da njega očekujemo i u ovoj utakmici na vratima Alavesa. Aguirregabiria je prvi kandidat za poziciju desnog beka, ali tu može zaigrati i iskusni Alexis. No ja prednost dajem Martinu jer je mlađi i čini se da ga novi trener više forsira. Na lijevoj strani sve osim Duareta bilo bi određeno iznenađenje jer je on njihov standardni lijevi bek. Što se tiče sredine obrane, tu možemo očekivati Lagurdiju i Brazilca Elyja. No ako Čileanac Maripan zaigra, onda će na klupi vjerojatno ostati Ely. Ibai bi sigurno trebao početi na desnoj strani vezne linije, a u ovoj utakmici na klupi bi trebao ostati Perez. Lijevo u veznoj liniji očekujem Alfonsa, a u sredini očekujem Pinu i Garciju.

No tu valja napomenuti da ne treba ostati iznenađen ako zaigrati i Daniel Torres umjesto Garcije. Dao sam prednost Manuu jer je on igrač za ovakve utakmice, a i trener se više oslanja na njega. U napadu uz Guidettija neće moći zaigrati haddadi zbog kartona, pa bi uz Šveđanina mogao zaigrati ili Krkić ili Sobrino. No ja neću isključiti ni opciju da zaigra i Medran, pa bi u tom slučaju formacija Alavesa izgledala 4-4-1-1, što zapravo i nije toliko različito od 4-4-2, pa se koncepcija igre ne bi toliko mijenjala.

Iako ulaze u ovu utakmicu u zaista dobroj formi, mislim da Alaves ovdje može biti sretan ako izvuče i neriješen rezultat. Igraju dobro, igraju čvrsto u obrani i imaju rezultat, ali dolaze na Bernabeu, gdje ih čeka Real Madrid, koji traži pobjede i ušao je u jedan prilično pozitivan niz, stoga ekipu Alavesa mogu proglasiti određenim "autsajderima" u ovoj utakmici, unatoč njihovim dobrim rezultatima u posljednje vrijeme.

Toliko o Alavesu, sada ćemo nešto reći i o Madridu. U ovu utakmicu ulazimo kao treći na ljestvici LaLige. Ono što se od nas i u ovoj utakmici očekuje je dobra igra i pobjeda. Zidane u ovoj utakmici neće imati na raspolaganju Marcela, Valleja, Kroosa i Modrića, koji su nastavili po svom programu oporavka od ozljede. Marco Asensio isto tako nije bio na treningu, ali to nije bilo ozbiljnije prirode, tako da će konkurirati za sutrašnju utakmicu. Sergio Ramos mora propustiti utakmicu zbog žutih kartona.
Kao što smo ranije naveli, od nas se i u ovoj utakmici očekuje pobjeda. Sve osim tri boda bilo bi veliko razočarenje i cilj je pobijediti u svim preostalim utakmicama do PSGa. Sada treba oprezno i oštro pristupiti Alavesu jer je to ekipa, koja u posljednje tri utakmice ima tri pobjede u LaLigi.

S novim trenerom su dobili jednu novu dimenziju, ali mi smo isto tako u velikoj formi i moramo tako nastaviti bez obzira na uvjete i protivnika. Zidane će u ovom susretu pristupiti utakmici na jednak način kao i u svima do sada. Tražit će intenzitet i dobar početak utakmice. Tempo ne smijemo puštati jer je on vrlo važan za razvoj utakmice. Mogli smo to osjetiti u prvom poluvremenu protiv Betisa kada smo ispustili tempo nakon pogotka, dobili smo dva... Ovdje nam se to ne smije desiti jer Alaves igra jako dobro u obrani i na taj način je pobijedio u posljednje tri utakmice.

Ono što bi Zidane ovdje mogao tražiti od igrača je da razvuku igru u širinu, da s lažnim kretnjama rastegnu protivničku obranu kao harmoniku i da tu tražimo ulaske s krila i stvaramo višak igrača. Alaves će pokušati odraditi dobru i čvrstu obranu, a ovo je najbolji recept kako postići pogodak protiv takvih momčadi.

U pogledu na formaciju možemo očekivati istu stvar kao i inače, samo mislim da bi u ovoj utakmici to dobrim dijelom mogla ostati baš 4-3-3 formacija. Naravno, ona kao i inače prelazi u 4-4-2 tokom obrane, ali za pretpostaviti je da će Real Madrid u ovoj utakmici većim dijelom napadati.

Na spomenutu formaciju očekujem ovu postavu:
Navas - Carvajal, Varane, Nacho, Theo - Casemiro, Isco, Kovačić - Ronaldo, Lucas, Benzema.

Navas se nakon propuštene utakmice protiv Leganesa vraća na vrata. Kiko Casilla je svoj dio posla odradio fenomenalno, a sada je vrijeme za povratak Navasa. U obrani smo prilično desetkovani s tim da nemamo Marcela, Ramosa i Valleja, pa je onda za očekivati Danija desno, a Thea lijevu u obrani. U sredini možemo očekivati Nacha i Varanea.

Što se tiče vezne linije, mislim da bi Zidane ovdje mogao zaigrati ponovno s Casemirom i Kovačićem jer su u prošloj utakmici odradili fantastičan posao. Kao trećeg ja vidim Isca, ali definitivno ne bi iznenadilo da umjesto njega priliku dobije Asensijo ili čak Ceballos.

Što se tiče napadačkog terceta, tu vidim BBC jer oni već dugo nisu igrali zajedno. Ronaldo se svakako vraća u momčad jer je propustio utakmicu protiv Leganesa, a što se tiče BB dvojca, vjerujem da će Karim zaigrati ponovno u prvoj postavi, a Bale bi mogao dobiti priliku od prve minute, no prednost ću dati Lucasu.

Nekoliko nedoumica imamo, ali gotovo sigurno će ovako nekako izgledati Real Madrid protiv Alavesa jer s ovom formacijom i s ovakvim pristupom igri možemo im nanijeti vrlo mnogo problema. Pobjeda je ovdje imperativ, a ja vjerujem da ćemo do nje i doći s nekoliko pogodaka razlike u krajnjem rezultatu.

Objavi komentar

0 Primjedbe