16. kolo La Lige: Leganes - Real Madrid

Na red je došla i neodigrana utakmica 16. kola španjolskog nogometnog prvenstva između Real Madrida i Leganesa. 



U ovoj utakmici imamo priliku smanjiti ionako veliki bodovni zaostatak na tabeli za ekipama koje su ispred nas, a Valenciju i prestići. Leganes je ekipa koja nas je izbacila iz Kupa i to će svakako dati našim igračima dodatnu motivaciju uoči ovog susreta. Utakmica je na rasporedu danas u 18:45 sati.

Leganes je naš protivnik, pa stoga krećemo s njihovom ekipom. Nije mnogo vremena prošlo kako smo posljednji put pisali o Leganesu i tu se nije mnogo stvari promijenilo. Leganes se na tabeli LaLige drži na 13. mjestu, koje ih za sada vodi ka mirnom ostanku u LaLigi. U 23 odigrane utakmice skupili su 8 pobjeda, 5 remija i 10 poraza. S tim su skupili 29, ali ne možemo reći kako imaju neku zavidnu gol razliku jer je ona u minusu (20:25, odnosno -5).

U pogledu na formu Leganesa, ni tu ne mogu biti nešto posebno zadovoljni jer im Real Madrid ne dolazi u najboljem trenutku. Ako pogledamo posljednjih 5 utakmica u LaLigi, tada Leganes ima omjer od 1 pobjede, 2 remija i 2 poraza.

Ona lošija priča oko ove statistike je da su dva poraza nanizali u posljednja dva kola. Prvo su remizirali s Alavesom (2:2). Nakon toga je stigla pobjeda protiv Espanyola (3:2), ali odmah u kolu nakon novi remi protiv Getafea (0:0). I tada slijede dva poraza. Prvo je Eibar bio bolji od njih rezultatom 0:1, a u posljednjom kolu Leganes je izgubio od Girone s 3:0.

Tako da slobodno možemo reći kako u ovaj susret s Realom ne ulaze u najboljem pogledu. U pogledu na Copa del Rey, Leganes je odmah nakon što su prošli Real Madrid ispao od Seville. Na domaćem terenu su remizirali 1:1, ali su u gostima igrači sa Sanchez Pizjuana bili bolji s rezultatom 2:0.

Što se transfera tiče, tu nije bilo nikakvih promjena, odnosno Leganes u ovaj sraz protiv Reala ulazi s istom ekipom kao i u kupu. Što se tiče igrača koji nisu na raspolaganju treneru Leganesa Asieru Garitanu, u pitanju su dva Argentinca. Branič Mauro dos Santos neće biti na raspolaganju, kao ni drugi Argentinac Alexander Szymanowski, gdje i jedan i drugi ne mogu biti u selekciji zbog ozljede. No treba napomenuti kako i Srbin Darko Brašanac ima problema s ramenom i ni on nije na raspolaganju. Svi ostali bi trebali biti spremni i dostupni Garitanu.

I u ovoj utakmici možemo očekivati istu stvar, kao i u utakmici kupa na njihovom terenu. Igrat će čvrsto, sa zgusnutom obranom. Tražit će svoju priliku preko krilnih igrača i iz prekida. Primaju jako malo golova i jako dobro igraju fazu obrane. Opasni su iz prekida, a to smo već osjetili i na svojoj koži.
Što se same formacije tiče, od Leganesa ne možemo očekivati neke posebne eksperimente, vjerujem osobno da će zaigrati u formaciji 4-2-3-1, koja im je i prošli put donijela uspjeh. Već znamo iz priče prijašnjih analiza kako se Real Madrid dosta teško nosi s ovakvim sustavima jer se tada protivnička ekipa zbije u sredini terena i tada nastaje prilično gust promet.

Stoga, na ranije navedenu formaciju očekujem ovu postavu:
I. Cuellar - Zaluda, Siovas, Munoz, Rico - Gabriel (Gumbau), Perez - Amrabat, Eraso (Gabriel), El Zhar - Beauvue.

Iako je u Kupu protiv nas branio Champagne, Cuellar je onaj koji brani u LaLigi i njega ćemo večeras gledati. Na desnoj strani obrane Tito je igrao u Kupu, a ja mislim da je Zaluda taj koji će igrati večeras na poziciji desnog beka. Što se tiče pozicije lijevog beka, tu možemo očekivati Rica.

U sredini obrane očekujem Grka Siovasa i Munoza. Po mom mišljenju to su njihovu najbolji braniči i smatram da bi oni večeras mogli krenuti od prve minute. Bustinza i Mantovani se isto tako nameću kao opcije, ali kada ih postavimo sve na raspolaganje vjerujem da su ova dvojica prvih navedenih najbolji izbor. U pogledu defenzivnih veznih, tu vidim svakako Pereza, a uz njega vidim ili Gabriela ili Gumbaua. Gabriel i tu poziciju može odigrati fantastično, no ako se Garitano odluči nekog od veznjaka u ofenzivnoj liniji ostaviti na klupi, onda će se Gabriel preseliti gore.

Za sada neka ovo ostane opcija. U pogledu ofenzinih veznih, tu trojku bi mogli s lijeva na desno sačinjavati Amrabat, Eraso i El Zhar. Naranjo je isto tako igrač kojeg bi Garitano mogao uvrstiti u startnu postavu, ali njega očekujem da uđe s klupe. U napadu bez neki velikih dvojbi trebao bi zaigrati Beauvue.

Leganes igra vrlo dobar i čvrst nogomet, posebice u defenzivi, no to ne treba toliko isticati jer vjerujem da ste to imali prilike vidjeti. Treba naglasiti kako primaju malo golova, ali i zabijaju malo, tako da ako postignemo pogodak u ranoj fazi utakmice, tada nam se otvara dosta mogućnosti.

Toliko Leganesu. Što se Madrida tiče, tu ne moramo ni naglašavati koliko je pobjeda ovdje važna. S pobjedom u ovoj utakmici možemo preskočiti Valenciju i zauzeti treću poziciju u LaLigi. To je vrlo važno jer se sezona mora završiti sa što je bolje mogućim mjestom. Ovdje Zidane neće imati na raspolaganju Valleja, koji se i dalje oporavlja kao i Toni Kroos, a jučer smo saznali da Modrić i Marcelo imaju istu vrstu ozljede, tako da ni na njih nećemo moći računati.

Zidane je isto tako jučer odradio press konferenciju u kojoj je "najavio" da će vjerojatno i Ronaldo ostati na klupi kako bi se mogao odmoriti i tako ostati u dobroj formi.

Zidane zna da ga sada čeka jedan niz utakmica u kojima je najvažnija pobjeda. Zna da mora dobro pripremiti ekipu za PSG jer u uzvratu sasvim sigurno neće biti nimalo lako.

U pogledu na taktiku koju bi večeras mogli gledati od strane Reala, definitivno se mnogo toga neće promijeniti. Real će igrati napadački, s tempom i pokušat će postići rani pogodak. U svakoj utakmici, tako i u ovoj vrlo je važno igrati visoki presing. S tim možemo na vrlo lak način doći do pogodaka. Intenzitet utakmice od početka moramo staviti na visoku razinu jer Leganes to ne može pratiti i ne smijemo si dozvoliti golovni deficit kao protiv Betisa jer Leganes igra jako dobro u fazi obrane.
Što se tiče formacije, mislim da bi Zidane ovdje ponovno mogao krenuti s 4-3-3, koja kasnije prelazi u 4-4-2. S tim ćemo dobiti na širini i na presingu o kojem smo malo ranije u tekstu govorili.

Na spomenutu formaciju očekujem ovu postavu:
Casilla - Carvajal, Varane, Ramos, Theo - Casemiro, Kovačić, Isco - Bale, Asensio, Benzema.

Navas nije pozvan za ovu utakmicu, stoga na gol između Luce i Casille biram Casillu. U obrani vjerujem da će u odnosu na prošlu utakmicu doći nekoliko promjena. Theo će krenuti od prve minute na lijevoj strani jer Marcela nema. Na desnoj strani bi trebao zaigrati Carvajal i tu promjene nema.

U sredini obrane vjerujem da će igrati Varane uz Ramosa. Nacho bi mogao ovdje dobiti određenu vrstu poštede. U srednjoj liniji možemo očekivati na poziciji defenzivnog veznog Casemira, a uz njega bi mogli zaigrati Isco i Kovačić. Postoji i opcija da se Zidane ovdje odluči odmoriti Casemira i da zaigra s Kovačićem na njegovoj poziciji, a da umjesto Casemira u igru uskoči Dani Ceballos.

Marco Asensio i Gareth Bale bi trebali u početnoj formaciji igrati na krilima, a u napadu bi trebao zaigrati Karim Benzema. Ne treba zaboraviti ni na Lucasa, ali ja vjerujem da će Lucas kasnije ući s klupe.

Ovdje nema previše premišljanja, pobjeda je jedino što dolazi u obzir i moramo ju uzeti. Pobjeda ovdje nosi tri boda, ali nosi i ono mnogo važnije, a to je atmosfera i nastavak pozitivnog niza.

Objavi komentar

0 Primjedbe