Zinedine Zidane: "Pobijediti 1-4 nije lagano, moramo čestitati igračima"

"Ovo je bila ključna utakmica i mi smo ju odigrali s karakterom." - rekao je trener.

Zinedine Zidane nakon utakmice sa Valencijom


Zinedine Zidane se pojavio na press konferenciji na Mestalli, nakon što je Real Madrid trijumfirao protiv Valencije s 1:4:

 "Oduševljen sam, ovo ja za nas bila jako važna pobjeda. Nisam samo oduševljen s rezultatom nego i s načinom na kojeg smo igrali i gdje smo imali odlične periode s posjedom lopte u prvom dijelu. Ovu izvedbu je bilo zaista užitak gledati. Znamo koliko je ovo teško gostovanje i njihova ekipa je ove sezone u laLigi napravila izvrsne stvari. Pobijediti s 1:4 nije lako, tako da moramo čestitati igračima na tom."

 "Fizički radimo jako dobro. Mnogo puta se sve svodi na mentalitet, a ne na fizički spremu. Više smo se mučili mentalno nego fizički. Naši kondicijski spremni igrači sve od sebe daju na treningu. Isto tako sam zadovoljan s našom igrom u defenzivi. U drugom dijelu smo bili pod velikim pritiskom, ali Keylor je bio odličan. Generalno, mislim da smo zaslužili pobjedu, posebice ako pogledamo na to što se dogodilo u ranim fazama."

BENZEMA
 "Niti jedan igrač ne voli biti zamijenjen. Rezultat je ono što je važno i Karim se osjeća zadovoljnim, baš kao i ostali."

 "Svaki dan sam pod novim ispitom, no ja neću mijenjati svoje načine. Ja ću nastaviti raditi sa svojim igračima, a njima bi trebali čestitati jer su odradili fantastičan nastup. Odlična stvar u nogometu je ta da ako nešto ne ide onako kako ste zamislili, imate novu utakmicu tri dana poslije."

OSOBNOST
 "Danas smo bili na značajnom stadionu, gdje smo igrali važnu utakmicu i pokazali smo naš karakter. Bit ćemo ovdje i borit ćemo se, ostao je još dugačak put u LaLigi i pokušat ćemo dati najbolje od sebe. Sada nas čeka Liga Prvaka 14.02."

PROMJENE
 "Zbog toga i postoje zamjene, da bi promijenili brzinu utakmice. Lucas i Asensio su zaista naporno radili, kao i Mateo na smom kraju. Mateo i Asensio su bili uključeni u naša posljednja dva gola, svatko je dobio po nešto, sve tri izmjene su pomogle."