Šest razloga zbog kojih će Real eliminisati PSG?

Ovo su najveće mane PSG.

Marca navodi neke od razloga


U Realu su jasno sve karte bacili na odbranu Lige prvaka, pošto ne postoji nikakva šansa da odbrane La Ligu. 

Zbog toga već analiziraju predstojeći susret sa PSG-om kao dvomeč koji će odlučiti sezonu, ili makar produžiti nadu.

Još je tri nedjelje do duela, ali već se priča o prvom susretu i navode mane Parižana koje bi Real mogao da iskoristi. 

U ovom trenutku teško je reći ko je favorit, istina da PSG igra mnogo bolje, ali u znatno slabijoj ligi i da je Real oduvijek znao da podigne glavu u ovim najvažnijim mečevima.

Pa koje su slabosti PSG-a?

1. Golman

PSG traži golmana i to nije tajna. Jednostavno, ni Areola, ni Trap ne zadovoljavaju apetite kluba. Areola, bivši golman Villarreala je imao 34 odbrane i primio 16 golova, ne mnogo, ali opet, mnogi vjeruju da će Parižani svim silama probati da dovedu Oblaka ili eventualno Donarumu.

2. PSG ima problem iz prekida

Ovo je već potkrepljeno brojkama. Naime, radi se o timu koji prima najviše golova poslije ceantarušuta, pet puta poslije korenra, dva iz slobodnjaka, dva iz penala i jedan poslije skraćenog kornera. Također, u napadu najmanje golova postižu iz prekida, svega 12 od 68.

3. Previše zavise od Neymara

Ni ovo nije bez logike. Cavani (26), Neymar (24), Mbape (15) su postigli oko 60% golova ove sezone za tim. Ali, Brazilac je imao i 16 asistencija, dakle učestvovao je u 40 golova. Kada ne igra, to se vidi, dvije od četiri utakmice bez Neymara nisu dobili.

4. Nemaju zamjenu za Mottu

Prekaljeni Brazilac je povrijeđen, trebalo bi da se oporavi, probao je Emery da Verattija vrati na tu poziciju, ali nije se isplatilo, Italijan mnogo manje doprinosi u defanzivi. Sada će klub probati da taj problem riješi dovođenjem Lassane Diarre, bivšeg igrača Reala, ali on neće imati puno vremena da se uigra.

5. Atmosfera u ekipi

Ona je loša i to nije tajna. Emery zna da će ga smijeniti ako ne osvoji Ligu prvaka, sukob između Cavanija i Neymara tinja, Mbappeu se sve smučilo, on ne voli samoisticanje saigrača. Ima još sukoba, jedan je izbio između Pastorea i Thiaga Silve kada je Brazilac izjavio da "El Flako" želi da ode, pa mu je ovaj zamjerio da širi laži. Uz to, većina igrača smatra da Neymar ima poseban tretman i da Emery nema nikakav autoritet kada je Brazilac u pitanju.

6. PSG je ekipa koja igra previše napadački

Real je umio pod Zidaneom da to iskoristi, bekovi napadaju sve vrijeme, Alvs je igrač koji je mnogo bolji na protivničkoj polovini, a kada nema Motte, rupa na sredini je ogromna. Nikome nije jasno zbog čega su pustili Matuidija jer sada nemaju defanzivnog veznog spremnog da zatvori rupe. Lyon je pokazao kako se to radi, možda Real primjeni isto, i oni umiju da sačekaju da se rival izduva i da iz kontre naprave nešto.

Ovo je naravno analiza Španaca, neko drugi će reći da ovakav Real, također razbijen u svlačionici, bez prave forme, nesposoban da postiže golove u kontinuitetu ima i veće probleme, vidjet ćemo, nema sumnje da će ovo biti baš derbi osmine finala.