Poslovali su s Barcelonom, ali neće s Realom

Madriđani će morati da zaborave na ovog igrača.

Liverpool ne želi da posluje s Realom


Liverpool je nakon dužeg ubijeđivanja pustio Philipea Coutinhoa da ostvari san i zaigra u dresu Barcelone.

Tom prilikom su donekle i istjerali svoje, zaradili su 160 miliona eura ove zime, polovinu novca unaprijed su iskoristili, kako bi angažovali prekopotrebno pojačanje u odbrani u vidu Virgila van Dijka.

Izgleda da ne žele da im se ponovi situacija koja im se dogodila sa Coutinhom, iako su se dugo i junački borili da Brazilca zadrže u svojim redovima, pa su tako riješili da svog najboljeg igrača iz tekuće sezone vežu novim ugovorom.

U pitanju je ko drugi nego Mohamed Salah, sjajni Egipćanin koji je prosto eksplodirao pod palicom Jurgena Kloppa ove sezone.

Stigao je ljetos za tadašnji rekord kluba, plaćen je nešto više od 40 miliona evra, jasno je da je uprava Liverpoola napravila sjajan posao.

Salah igra odličnu sezonu u Liverpoolu

Krilni fudbaler je postigao 23 gola u svim takmičenjima ove sezone, pa se tako nakom samo šest meseci od njegovog transfera na Anfield, pojavilo i ogromno interesovanje za njegove usluge.

Često je u posljednje vrijeme sa Salahom povezivan Real Madrid, koji igra sezonu za zaborav i koji bi narednog ljeta mogao da uradi potpunu rekonstrukciju ekipe.

Salah je partijama u dresu Liverpoola pokazao da je igrač svjetske klase, Madriđani su automatski postali zainteresovani, ali izgleda da će morati da nastave potragu za pojačanjima na nekom drugom mjestu.

Liverpool ne želi da se odrekne sjajnog Egipćanina, pa mu nakon samo šest mjeseci od kako je stigao u klub, spremaju novi ugovor.

Ponudiće mu bolje uslove, kako bi ga zadržali u svojim redovima, iako se zna da bi za Salaha bilo ostvaranje sna da zaigra u dresu Real Madrida.

To najvjerovatnije znači da Madriđani makar u narednih godinu dana mogu da zaborave na Salaha, ali danas je na fudbalskoj pijaci sve moguće, vidjt ećemo kako će se stvari odvijati narednog ljeta.