Počinje operacija neviđenih razmjera: Perez na ljeto prodaje četiri zvijezde kako bi doveo dva odlična napadača

Real Madrid se već uveliko priprema za ljetni prijelazni rok i želi ga dočekati što spremniji. Sigurno je da će Florentino Perez trgovati i u januaru, ali ipak glavnina posla bit će obavljena po okončanju sezone.

Real Madrid se priprema za ljetni prelazni rok


Naime, Florentino Perez nema namjeru ulagati veliki novac u januaru, tim prije što se ne može osloboditi igrača koje namjerava prodati.

Prema pisanju madridskih medija "Don Balona" i "Marce", neuspjeh ove sezone, tačnije, nemogućnost da se odbrane španska ili evropska titula bi trebalo da budu okidač za pravi egzodus i oslobađanje od starijih igrača.

Manchester United je ponudio 70 miliona eura za Balea

Prema tim informacijama, pregovori oko Balea traju. United nudi "samo" 70 miliona eura, dok Perez želi vratiti veći dio uloženog u Velšanina.

Navodno su na listi za odstrijel još mnogo osporavani Karim Benzema, ali i Toni Kroos.

Real želi prodati i Tonija Kroosa

Naime, u Realu razmatraju da Nijemac bude prodat upravo Unitedu ili PSG-u kako bi se skupio novac za transfer nikog drugog do Neymara.

Prema tom scenariju, Brazilac bi poslije Mundijala zatražio da ode iz Pariza i mada PSG to može odbiti, problem je nezadovoljan igrač.

Oni bi u tom slučaju tražili oko 250 miliona eura, Real ima taj novac, ali mora osloboditi platni fond.

Da li bi ovo značilo i odlazak Ronalda teško je reći, kolaju priče da bi on mogao u PSG ili United. Međutim, Perez pored Neymara u timu želi i Dybalu, kao i da zadrži jezgro mladog španskog tima, ali i ojača defanzivu.

Igrač koji bi mogao pojačati odbranu

Zato je na meti niko drugi do Leonardo Bonucci, igrač talijanskog Milana.

To ujedno znači da bi na ljeto Real mogao oboriti vlastiti rekord po potrošenom na pojačanja.

Do ljeta je još mnogo, pa nam ostaje i da se strpimo...

Objavi komentar

0 Primjedbe