16 razlika koje objašnjavaju udaljenost između Barcelone i Real Madrida

Real Madrid trenutno zaostaje 16 bodova za vodećom Barcelonom na tablici i čini se da je nemoguće prestići ih u narednih pet mjeseci do kraja sezone. 

Ovo objašnjava udaljenost između Barcelone i Real Madrida na tabeli La Lige


Naravno, Real Madrid ima utakmicu manje, ali ona još uvijek nije dobivena.

Puno je razlika između Real Madrida i Barcelone ove sezone, a mi smo ih pronašli čak 16.

 1. Ter Stegen VS Keylor Navas

Dvije skroz suprotne situacije su s Keylorom Navasom i Ter Stegenom. Nijemac će, ako ovako nastavi, vjerojatno osvojiti Zamora nagradu (najbolji golman La Lige).

On je ove sezone primio tek sedam pogodaka što je 0,39 po utakmici. S druge strane Navas ih je primio 10 (jedan po utakmici), a Casilla čak 16.

2. Problemi s braničima

U Real Madridu često s terena izbivaju Varane i Ramos dok su njihove alternative Nacho i Vallejo. Nacho igra skroz solidno, ali kada "uhvati" neki kontinuitet, Zidane ga posjedne na klupu i spusti na zemlju.

Što onda reći za Valleja?

On dobiva minute na kapaljku. Kod Barcelone je skroz drugačija priča. Uglavnom igraju Pique i Umtiti, a Valverde se oslanja i na Mascherana, pa i Vermalena u posljednje vrijeme.

3. Barcelona ima veću podršku od bekova

Jordi Alba igra puno bolje od Marcela ove sezone, što nije bio slučaj prošle godine. Brazilac je potpuno podbacio i na udaru je kritika. Dok Alba trenutno igra najbolji nogomet u svojoj karijeri.

Što se tiče desne strane Carvajal i Achraf su totalno van forme ove sezone, a u Barceloni je isto tako druga priča. Semedo i Roberto igraju jako dobro i trener ih puno rotira.

4. Doprinos igrača s klupe

U ligi, širina kadra može biti ključna. Do sada, Barceloni su puno bodova donijeli igrači s klupe. Spomenimo Denisa i Paulinha koji su donijeli preokret kod Getafea ili Alcacera koji je zabio dva gola u derbiju protiv Seville.

Tu su još Digne i Vermalen koji, iako na početku nisu igrali nikako, sada ispunajvaju očekivanja kada su dobili prilike. Međutim, poznati Realov B tim je nestao.

Jedini igrač koji je iz te "B ekipe", a donio nam je bodove, je Ceballos zabivši dva gola Alavesu. Nema niti rotacija koje su prošle godine proslavile Zidanea.

5. Zidane i Valverde

Valverde je stabilizirao Barcelonu koja je bila u raspadu na kraju prošle, ali i na početku ove sezone. Sada imaju i rezultate, a popravljaju i svoju igru.

Zidane je s druge strane glavni krivac za ovakvu situaciju, čak se i posvađao s Klubom oko Kepinog transfera. A kako sada stvari stoje on nema neko rješenje za izlazak iz krize.

6. Različiti napadi 

Benzema je zabio dva, Ronaldo četiri, Bale četiri gola. Kod Barcelone: Messi 16, Suarez 11. Naš trojac BBC nije ni blizu učinka njihovog dvojca. Barcelona je postigla i više pogodaka (48), dok su Los Blancosi na brojci od 32 pogotka u ligi. A u cijeloj europi su čak 22 različite ekipe zabijale više od Real Madrida...

7. Messi i Ronaldo

Iako je Cristiano uzeo Zlatnu loptu nakon svoje najbolje sezone što se tiče trofeja, njegove brojke u prvenstvu su daleko od uobičajenih. Zbog suspenzije je propustio prve četiri utakmice, ali je u narednih 14 zabio samo četiri pogotka, a protiv Celte i Barcelone je izgledao očajno. Messi s druge strane ima skriz drugačiji učinak od njega, Argentinac je zabio 16 pogodaka što je četiri puta više od Portugalca.

8. Doprinos pojačanja

Zidane sada ne želi dovoditi pojačanja, a u ljetnom prijelaznom roku je totalno promašio s njima. Niti jedan igrač koji je stigao nije igrao u El Clasicu niti u Vigu prošli vikend. Theo, Mayoral, Vallejo, Ceballos i Llorente, nitko od njih nije dobio priliku. Valverde u Barceloni puno koristi Semeda, pa i Paulinha koji je otkriće sezone. Tu su i Dembele, koji se tek oporavio, a i sada Coutinho koji je nedavno potpisao za Barcelonu. Doveden je za 120 milijuna, ne sumnjamo da će igrati. A već spomenuti Paulinho je već postigao sedam pogodaka ove sezone.

9. Vezni red

Jedan od Realovih problema je i vezni red, pozicije koje su ključne za svaku ekipu. Modrić i Kroos nisu ni sjenke igrača koji su prošle godine dirigirali na tom području. Pitanje je sustižu ih li godine, ali činjenica je da oni nisu na istoj razini kao i prije. U Barceloni je opet situacija drugačija. Busquets igra jednu od najboljih sezona u karijeri. Iniesta je u dobroj formi što može veseliti svakog u njihovom klubu.

10. Glad

Ne, nije u pitanju glad u pogledu jela nego glad za trofejima. Kao što je rekao Alvaro Benito: "Real Madrid mora vratiti glad i početi misliti da nisu osvojili ništa prošle sezone." Možemo pričati o tome da su se Los Blancosi zasitili trofeja nakon dvije Lige prvaka i tri trofeja ove sezone. Ovo je slična situacija kao i s Mourinhom. Osvojili smo rekordnih 100 bodova u ligi, a nakon toga smo završili treći. U Barceloni je drugačije, iza njih je sezona bez trofeja i sada su sigurno "gladni".

11. Ozljede igrača koje se nisu/jesu osjetile

Barceloni se ozlijedio najbolji branič ove sezone, Umtiti, no njegovo odsustvo nije primjećeno. Nije se osjetio niti izostanak Roberta, Suareza, Albe, čak ni Dembelea koji je doveden kao Neymarova zamjena. Kod Real Madrida se pak puno ozljeda osjetilo na rezultatima. Ronaldo je bio suspendiran, Bale ozlijeđen, Carvajal bolestan, Ramos i ozlijeđen i suspendiran čak dva puta...

12. Bernabeu VS Camp Nou

Barcelona nije izgubila utakmicu na domaćem terenu, jedino je Celta uzela bod. U međuvremenu, Madrid je od devet utakmica upisao samo pet pobjeda, dva remija i dva poraza. Dakle od mogućih 27 bodova uzeli smo 17.

13. Ekipe nisu iste u odnosu na prošlu sezonu

Sam je Cristiano rekao da je ova ekipa slabija u odnosu na onu s Moratom, Jamesom, Danilom, Marianom i Pepeom. Prvenstveno treba istaknuti Jamesa i Moratu koji su nam prošle sezone donosili puno golova i asistencija. U Barceloni se više niti ne sjećaju Neymara koji je prošle sezone bio njihov najbolji igrač.

14. Raspoloženje navijača

Camp Nou se ove sezone ne posjećuje kao prijašnjih sezona, ali vjerojatno će se i to poboljšati dolaskom Coutinha i Dembelea. A navijači ih stalno podržavaju, bez obzira koliko ih je i u kakvoj je ekipa situaciji.

Prošle sezone nakon poraza od Juventusa, Barcelona je sa svog stadiona ispraćena uz pljesak. U Real Madridu to nije slučaj. Navijači su "uzeli na zub" Karima Benzemu te traže njegov odlazak, a kako da igrač počne igrati kad mu je toliki pritisak na leđima?

15. El Clasico

Pobjedom u El Clasicu, Barcelona je otišla na +15 bodova ispred Real Madrida. A Los Blancosi su i u idućem kolu  kiksali kod Celte te još više povećali tu prednost. Treba spomenuti da se u toj utakmicu, u drugom poluvremenu nismo vidjeli.

16. Utakmica manje

Zaostajemo 16 bodova, ali Real Madrid ima utakmicu manje, protiv Leganesa. Ako tu slavimo, smanjiti ćemo prednost na -13, ali teško je za očekivati da nešto možemo napraviti u La Ligi. Ako Barcelona ne počne gubiti bodove, potpuno je svejedno zaostajemo li 16, 15 ili 14 bodova.

Objavi komentar

0 Primjedbe