Neymar postavio uslove Real Madridu, evo koga hoće za saigrače!

Slično je uradio i ljetos u Parizu, ali Madriđani ipak nisu PSG...

Neymar postavlja uslove


U nedostatku januarskih transfera u Realu, madridski mediji se bave ljetnjim prelaznim rokom.

Bit će velikih promjena, to je više nego jasno, mada su neke mete koje se pominju, nerealne.

Ono što je jasno je da je Kepa otpao, pisali smo jučer, Real sada traži novog golmana, i Courtois je želja i eventualnovog Zidanovog nasljednika Joachima Lowa.

Međutim, golman Čelsija ima ponudu da postane najplaćeniji na svetu, pa ćemo videti kako će se čitava priča rasplesti.

Sa druge strane, premija ostaje Neymar, djeluje nemoguće, ali Perez ne odustaje. 

Spreman je na sve, Brazilac je u lošim odnosima sa saigračima, kao i trenerom Emeryjem, vidjet ćemo da li može da izdejstvuje transfer.

Ali, i on ima neke uslove i to ne sam finansijske, želio bi da Real oformi novi napad, dakle bez Balea, Ronalda i Benzeme, da dovedu Griezamanna i Hazarda. 

Što se tiče ovog prvog on je pred vratima Barcelone, ali "AS" insistira da postoji tajni plan, da Perez plati Atleticu više nego što klauzula vrijedi, više od 100 miliona (to je urađeno u slučaju Thea Hernandeza) i tako "ispoštuje" gradskog rivala sa kojim ima dobre odnose.

Također, Neymar želi da Real dovede i Hazarda, za koga smatra da bi se sjajno uklopio, Belgijanac ne potpisuje novi ugovor, njegov otac je pregovarao sa Perezom, Chelsea ga je upozorio da ne čini takve stvari, pa je sam igrač morao da izjavi da to nema nikakve veze sa njim.

Bilo kako bilo, do Kanea će Real teško, a navodno Neymar ne smatra da bi to bio idealan vođa napada, a sa druge strane, ne bi želio ni da igra sa Icardijem, priča se da nema neko visoko mišljenje o Argentincu.

Ovo je slična priča onoj koja se pojavila ljetos, kada je Neymar prelazio u PSG i uslovljavao dolazak angažovanjem nekih igrača, ali Real nije PSG, a i teško je vidjeti kako se Parižani odriču Neymara, mada nas je fudbal naučio da ništa nije nemoguće.