Neymar može da ide iz PSG-a, ali ima uslov

Ne zvuči nevjerovatno, ali ovo bi mogla da bude njegova godina poslije koje bi ostvario sve snove...

Mora se ispuniti jedan uslov za transfer Neymara u Real Madrid


Brazilac je nezadovoljan, sve mu smeta, rasturio je svlačionicu, iako je jasno da je daleko najbolji igrač u Francuskoj, izgleda da se pokajao zbog transfera.

Ipak, šta je tu je, ovo je više državno nego klupsko pitanje s obzirom na to ko ga plaća, ali ipak, španski mediji tvrde da postoji mogućnost da ode u Real, što je i želja Brazilca i što je njegov otac već dogovorio sa Florentinom Perezom.

Uslov je osvajanje Lige prvaka.

Naime, ako PSG uspije da se dokopa titule Lige prvaka ove sezone, veliki cilj će biti ispunjen i oni bi se odrekli Neymara, u stvari i zaradili na njemu, s obzirom da suma neće biti manja od 250 miliona eura.

To bi možda otvorilo vrata za dolazak Ronalda, mada se priča da imaju druge ciljeve, da će podmladiti tim i da će pokušati da dovedu još francuskih igrača.

Vidjez ćemo šta će od svega biti, ovo je motivacija za Neymara, mada Florentino Perez tvrdi da se u Realu mnogo lakše osvajaju Zlatne lopte.

No, ako PSG pokori Evropu i s obzirom na činjenicu da je Brazil jedan od favorita Svjetskog prvenstva u Rusiji, tačnije najveći po kladionicama, ovo bi zaista mogla da bude sezona u kojoj će se Neymar dokopati toliko željenog priznanja i preuzeti palicu od Messija i Ronalda.