Evo šta je Florentino Perez obećao novom treneru!

Bit će to revolucija slična onoj iz 2009. godine, a već je izvjesno ko će sjesti na klupu i šta očekuje od pojačanja. 

Florentino Perez sprema veliku revoluciju


Ali, koliko su, čak i za Pereza, spremnog da uloži oko 400 miliona eura, ovo realne mete?

Sve je izvjesnije da ćemo u Realu vidjeti velike promjene, počevši od klupe gdje bi Zinedinea Zidanea trebalo da nasledi Joachim Low, njemački selektor, ali i u igračkom kadru.

Eden Hazard je otpao, naime, i on će, kao i saigrač iz reprezentacije Thibaut Courtois potpisati novi ugovor sa "Plavcima", a prva meta Pereza ostaje Neymar. 

To će biti nemoguća misija na ljeto, čak i ako Ronaldo ode iz kluba, jer Parižani ne pomišljaju da prodaju Brazilca.

Španski mediji se bave time šta je obećano Lowu, ako naslijedi Zidanea?

Ako dođe Low, bit će velikih promjena

On želi da izvrši određene promjene u timu, Bale će svakako biti prodat, a vidjet ćemo hoće li i Ronaldo napustiti klub. 

Dani su odbrojani i Karimu Benzemi, a Low želi da novi vođa napada bude Kane, kao da i u klub stigne Timo Werner, njemački reprezentativac i fudbaler Leipziga.

Šlag na tortu bi trebalo da bude Paolo Dybala za šta bi Realu bilo potrebno sasvim sigurno blizu 200 miliona, a Perez očekuje da nemački selektor ubijedi Leona Goretzku da kao slobodan igrač stigne na Santiago Bernabeu.

Real će i prodavati, očekuje se da narednog ljeta, ako ode Ronaldo, uz pomenute Balea i Benzemu praktično sruše sve rekorde, potroše oko 400 miliona eura na novi tim.

Low želi i novog golmana, ali Courtois je nemoguća meta, De Gea veoma teška, pa se spominje ipak da će Kepa naredne godine startovati kao prvi golman Reala.

U odbrani, Alaba je jedna opcija, no i to je veliko pitanje da li bi ga se Bayern odrekao, a neke Perezove želje poput Dele Allija čini se da su nerealne. 

Dakle, Real ima novac, ima i viziju novog trenera, realno je da podmlade tim, ali i da operacija Neymar bude odložena za ljeto 2019.

Sa Kepom, Wernerom uz ostanak Modrića i Kroosa, dodatak u vidu Goretzke, kao i Kaneom ili Dybalom to će biti potpuno novi tim, odnosno nova stranica u historiji Reala. 

Low također ne namjerava da pusti mlade igrače poput Asensija i Ceballosa, imat će odriješene ruke da izvrši smjenu generacija, ali i više od sezone da sprovede dugo odlagane promjene...