Zinedine Zidane - kralj El Clasica

Jedno je sigurno, Zidane je jako dobar kada govorimo o Clasico utakmicama. U prvih 5 koje je odigrao, Real je upisao tri pobjede, jedan remi i jedan poraz, što nam donosi 60% pobjeda u ovim utakmicama.



To je u svakom pogledu jako dobra statistika ako pogledamo ostale trenere Real Madrida i njihove pokušaje da dođu do pobjede.

Zidane je protiv Barcelone igra u sklopu dva natjecanja - u LaLigi i u španjolskom Super Kupu. Što se lige tiče, Zidane je u sezoni 2015/16 upisao pobjedu od 2:1, pa je potom u sezoni 2016/17 remizirao 1:1, da bi u posljednjoj utakmici iste sezone izgubio 3:2.

Francuz je više uspjeha imao u španjolskom Super Kupu, gdje su dva puta ove sezone pobijedili Barcelonu. Vrhunsku pobjedu nad Barcelonom na Camp Nouu u ove sezone od 3:1 pratila je još bolja izvedba na Bernabeuu, gdje je Real došao do pobjede od 2:0.

OD MUNOZA DO VILLALONGE
Migule Munoz je vodio ekipu Real Madrida u Clasico utakmicama više od bilo kojeg drugog trenera u povijesti kluba. U 36 susreta protiv Barcelone ostvario je 16 pobjeda, što je u postocima 44,4%.

Drugi na listi je Jose Mourinho, koji je odigrao 17 Clasica, te je u njima upisao tek 5 pobjeda (to je u brojkama 29,4%).

Treći je Luis Molowny. Glavna karakterna ličnost Real Madrida u 1970ih i 80ih godina u 13 Clasica je upisala 6 pobjeda, a brojke kažu 46,1%.

Molownyja je naslijedio Leo Beenhakker, koji se nalazi na 4. mjestu. Danski trener je protiv Barcelone odigrao 11 utakmica, gdje je upisao tek tri pobjede (27,27%). Izgubio je u 4 navrata i u ostalim utakmicama je upisao remije.

VELIKI MIT
Ikona Real Madrida, Alfredo di Stefano nalazi se na petom mjestu na ljestvici, gdje je ostvario 4 pobjede u 10 odigranih Clasica.

Vicente del Bosque se nalazi odmah iza njega s istim broje Clasica i tek 3 pobjede.

Od ostalih top 10 trenera koji su igrali utakmice protiv Barcelone dok su vodili Real Madrid, najbliži Zidaneu je Paco Bru, koji je vodio momčad od 1939-41. U dvije godine odigrao je devet utakmica protiv Katalonaca, te je u njih 5 upisao pobjede (55,5%).

Ramon Encinas i Michael Keeping dijele prilično sličan postotak pobjeda, koji iznosi 42,85%. Obojica su odigrali po 7 utakmica i pobjedili i 3 navrata.
Tako da Zidane za sada ostaje na vrhu, te se nadamo i vjerujemo kako će tamo ostati još dugo vremena!

Objavi komentar

0 Primjedbe