Zidaneu se sve posložilo uoči El Clasica

Real Madrid je prošli vikend savladao Gremio te osvojio Svjetsko klupsko prvenstvo što je za Los Blancose peti trofej u 2017. godini. 



A baš protiv Gremija su se vidjele neke promjene u igri Real Madrida u odnosu na par utakmica ranije.

Prvo, Kroos i Modrić aktivno sudjeluju u izgradnji igre, Carvajal i Marcelo su ponovno aktivni u napadu, Cristiano je počeo zabijati, a Bale je napokon zdrav.

Sve su to dobre vijesti za Madrid uoči utakmice koja može odlučiti i prvaka La Lige.


Cristiano Ronaldo se vratio!
Velika snaga Real Madrida, Cristiano Ronaldo je konačno počeo zabijati i donositi pobjede svom klubu. Na početku ove sezone je bio u krizi (ne u Ligi prvaka gdje je postigao devet pogodaka u šest nastupa), ali Portugalac se sada vratio i jako je koristan za Kraljevski klub.

Napadač je zabio pet pogodaka u zadnje četiri utakmice (sva natjecanja). No, pored toga što zabija, on djeluje jako raspoloženo na terenu što jako veseli sve u Madridu. Nije bio na zadnja dva treninga nego je radio odvojeno, ali njegov nastup u El Clasicu ne bi trebao biti pod upitnikom.

Treba spomenuti da je protiv Barcelone zabio 17 golova u 28 nastupa.


Modrić igra kao u najboljim danima!
Ronaldo je svakako glavni igrač Real Madrida, ali isto bi se moglo reći i za Luku Modrića koji svojom igrom pokazuje zašto volimo nogomet. Nakon osvajanja dva Superkupa na početku sezone, cijela momčad je upala u krizu, a svi smatraju da je to zbog toga što je Hrvat u nešto lošijoj formi.

No, krajem prošlog mjeseca, Luka je počeo pokazivati da je onaj stari. Na San Mamesu je bio jedan od boljih igrača, pa onda u utakmici protiv Seville prije Svjetskog klupskog prvenstva na kojem je proglašen najboljim igračem za 2017. godinu. Modrić je tamo bio sigurno najbolji igrač Real Madrida. On ponovno sudjeluje u izgradnji igre te svi uz njega izgledaju bolje na terenu.

Najbolje se to vidjelo u Abu Dhabiju gdje je radio pritisak na protivničke igrače, s lakoćom ih prolazio, oduzimao im lopte, a par puta je i zapucao po golu.

Također, uz njega i Toni Kroos izgleda puno bolje jer ima više slobode. A ako je njemačko-hrvatski duo u top formi, Real Madrid igra u svojoj najboljoj verziji.


Carvajal i Marcelo ponovno igraju dobro!
Nije Real Madrid imao početak sezone iz snova. A glavni "krivci" za to su vjerojatno Marcelo i Carvajal. Naša dva beka su bili ozlijeđeni u većem dijelu polusezone.

Oni su prošle sezone sudjelovali u 30 od 173 pogodaka Real Madrida i ekipa se uvelike uzda u njih. Brazilac je upisao 14 asistencija i postigao tri pogotka dok je Španjolac jednom zabio i 12 puta asistirao.

Ove sezone Marcelo je imao ozljedu mišića nakon utakmice protiv Betisa, a Carvajal je muku mučio sa srčanim problemima. Očekivalo se da će on puno duže izbivati s terena, ali srećom se brzo vratio i igra sjajno što se vidi i na rezultatima.

Nekoliko dana prije El Clasica dvojac ponovno izgleda raspoloženo kao i prošle sezone. Igraju na visokoj razini i nadajmo se da će tako biti i za vikend.


Bale se oporavio i spreman je za igru!
Gareth Bale se oporavio od ozljede i ponovno zaigrao za Real Madrid na Svjetskom prvenstvu. Velšanin je protiv Al Jazire i Gremija pokazao da je na dobrom putu da se vrati u staru formu u kakvoj je bio na početku prošle sezone prije nego što je ozlijedio gležanj.

 U polufinalnoj utakmici je postigao pobjednički gol koji nas je doveo u finale, a u finalu je odigrao solidno. Zidane još uvijek preferira Isca koji će vjerojatno igrati i u El Clasicu. Francuz želi Garetha spremnog za drugi dio sezone kako bi ponovno zaigrao sa triom BBC.

"Moram biti strpljiv i slušati svoje tijelo..", rekao je napadač prije par dana, a to nije napravio prošle sezone i to ga je na kraju koštalo.

Objavi komentar

0 Primjedbe